ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέα στελέχη εντάσσονται στη διοικητική ομάδα της Attica Bank

Η τράπεζα προχωρά με την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και ανάπτυξής της στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού της πλάνου, ενισχύοντας περαιτέρω τη διοικητική της ομάδα.

Σε περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας προχωρά η Attica Bank, υλοποιώντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξής της στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού της πλάνου.

Η Attica Bank ανακοινώνει ότι τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού (Chief HR Officer) ανέλαβε από 13/3/2023 η κυρία Ιωάννα Τσίτουρα, ενώ τη θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής και ΜΕΑ (Chief of Strategy & NPE) ανέλαβε από 15/3/2023 ο κ. Ευάγγελος Κανέλης. 

Υπενθυμίζουμε πως η Thrivest συμφώνησε να συμμετάσχει στην επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, η οποία θα καταλήξει στη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Αλ. Εξάρχου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Η εξέλιξη αυτή, είχε τονίσει πως θα οδηγήσει στην «δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα στην Ελλάδα», ο οποίος θα συμπληρώσει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η Τράπεζα Αττικής έχει γνωστοποιήσει ότι χρειάζεται να συγκεντρώσει μέχρι €473,3 εκατ. ($510 εκατ.), όπως προβλέπεται στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό της σχέδιο, το οποίο στοχεύει στην επιστροφή της τράπεζας σε λειτουργική κερδοφορία στο τέλος του 2024. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το ελληνικό ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), κατέχει σήμερα 69,5% της Τράπεζας Αττικής, ενώ 20,1% ανήκει στο ΤΜΕΔΕ, το ταμείο των Ελλήνων μηχανικών και κατασκευαστών δημοσίων έργων.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Business Plan η Τράπεζα αναμένεται να επανέλθει σε λειτουργική κερδοφορία στο τέλος του 2024, ενώ η στρατηγική διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή αποεπένδυση της Τράπεζας από τίτλους των τιτλοποιήσεων της Τράπεζας ή/ και πωλήσεις χαρτοφυλακίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει η Ελένη Γεωργιάδη

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα η κα Γεωργιάδη θα είναι η νέα διευθύντρια Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και εντάχθηκε στο δυναμικό της Attica Bank το 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) το 2022

Οι συνολικές καταθέσεις του oμίλου αυξήθηκαν κατά περίπου 2% στο σύνολο του 2022 και κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ανήλθαν σε 2,97 δισ. ευρώ, χωρίς ενδείξεις αλλαγής στην σύνθεσή τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ζημιές 356 εκατ. το 2022, βελτίωση κεφαλαιακής επάρκειας

Η αύξηση των ζημιών ήλθε ως αποτέλεσμα της διαδικασίας εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου, καθώς η τράπεζα ενέγραψε προβλέψεις πιστωτικού κινδύνου ύψους 317,6 εκατ. ευρώ. Βρεττού: Θα υλοποιηθούν οι νέοι στόχοι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στις 28 Απριλίου στο ταμπλό του ΧΑ οι νέες μετοχές

Όπως αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας θα μπουν προς διαπραγμάτευση οι 35.062.731 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,05 ευρώ έκαστη που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ ύψους 473,3 εκατ. ευρώ.