ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Cenergy Holdings

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε σύμβαση για τον αγωγό N05-Α

Το συμβόλαιο καλύπτει 16 χιλιόμετρα αγωγού διαμέτρου 20 ιντσών με εξωτερική επένδυση 3 στρώσεων πολυπροπυλενίου και τσιμέντου και θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα.

Σύμβαση από την ONE-Dyas B.V. για την προμήθεια σωλήνων χάλυβα συγκόλλησης υψηλής συχνότητας (HFW) για την πλατφόρμα N05-A ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η πλατφόρμα N05-A βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Ems. Αυτό το υποθαλάσσιο έργο φυσικού αερίου θα λειτουργεί αποκλειστικά με αιολική ενέργεια από το θαλάσσιο πάρκο Riffgat, συμβάλλοντας ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Το συμβόλαιο καλύπτει 16 χιλιόμετρα αγωγού διαμέτρου 20 ιντσών με εξωτερική επένδυση 3 στρώσεων πολυπροπυλενίου και τσιμέντου. Οι σωλήνες HFW θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά, στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου, στην Ελλάδα, και θα παραδοθούν εντός του 2023. Επιπλέον, ο αγωγός θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option Β για αγωγούς υδρογόνου, υποστηρίζοντας τα σχέδια για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής φυσικού αερίου με τη συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Η ηλεκτρική ενέργεια από το αιολικό πάρκο θα μπορεί να μετατρέπεται σε πράσινο υδρογόνο και να μεταφέρεται μέσω των αγωγών στο χερσαίο δίκτυο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Σωληνουργεία Κορίνθου επελέγη για υποθαλάσσιο έργο στη Νορβηγική θάλασσα

Το πεδίο φυσικού αερίου IRPA, βρίσκεται στη λεκάνη Vøring, το βαθύτερο πεδίο της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας (βάθος 1.350 μ.) και θα αναπτυχθεί ως έργο σύνδεσης με την πλατφόρμα Aasta Hansteen.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Έργο για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Tamar

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι σωλήνες μήκους 155 χιλιομέτρων θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024.
cenergy-ellinika kalwdia-hellenic cables-energeia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: Στα 659 εκατ. ο τζίρος στο α' εξάμηνο, άνοδος της κερδοφορίας

Η Cenergy Holdings ωφελήθηκε από τη βελτίωση της ζήτησης στον τομέα της ενέργειας, ενώ εξασφάλισε σημαντικές παραγγελίες για ενεργειακά έργα σε όλο τον κόσμο ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 1,1 δισ. ευρώ.