ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
remote work-tilergasia
Φώτο: Shutterstock

doValue: Εφαρμόζει υβριδικό σύστημα εργασίας μέχρι τέλος του έτους

Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή αρχικά πιλοτικά μέχρι το τέλος του 2023 ενώ υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί χρονικά. Τί θα ισχύει για τους τηλεργαζόμενους.

Προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα που δημιούργησε στην αγορά εργασίας η πανδημία η doValue Greece προχωρά στην εφαρμογή σε πιλοτική βάση αρχικά ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας μέχρι το τέλος του 2023 συνδυάζοντας εργασία από το γραφείο αλλά και από το σπίτι για το προσωπικό της.

Το πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί χρονικά, ενώ δεδομένου ότι είναι πιλοτικό θα αξιολογηθεί και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις – βελτιώσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας εφόσον  η φύση της εργασίας τους επιτρέπει την παροχή εργασίας εξ αποστάσεως και η συμμετοχή σε αυτό είναι οικειοθελής. Για την εφαρμογή της τηλεργασίας εξετάζεται κάθε φορά το είδος της εργασίας και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας/μονάδας στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος. Ο εργαζόμενος εξακολουθεί να απασχολείται τις ώρες που έχει συμφωνήσει με τη σύμβαση εργασίας του και η εταιρεία θα διαθέσει τον αναγκαίο εξοπλισμό για την παροχή τηλεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας, τηρείται απαρεγκλίτως, το συμφωνημένο ωράριο εργασίας το οποίο ο τηλεργαζόμενος οφείλει να τηρεί. Οι τηλεργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και καθήκοντα, ενώ διαθέτουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια οφέλη με τους εργαζόμενους που εργάζονται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ιδίως σε σχέση με τον όγκο εργασίας, τα κριτήρια και τις διαδικασίες αξιολόγησης, τις επιβραβεύσεις, την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στην εταιρεία, την κατάρτιση και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Για τη διατήρηση της απόδοσής του κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας, ο τηλεργαζόμενος:

 • Φροντίζει να διαμορφώσει τον κατάλληλο χώρο/συνθήκες στο σπίτι του για να εργάζεται απερίσπαστα.
 • Διατηρεί το συμφωνημένο ωράριο που έχει.
 • Εντός του ωραρίου εργασίας του είναι άμεσα διαθέσιμος στον άμεσο προϊστάμενό του, στους συναδέλφους και συνεργάτες του όποτε του ζητηθεί και εφόσον κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή του με κάθε επικοινωνιακό μέσο που του παρέχεται (τηλέφωνο, email, τηλεσυνάντηση).
 • Δεν επιτρέπει στα μέλη της οικογένειάς του ή σε τρίτους να κάνουν χρήση του εξοπλισμού, του λογισμικού, των συστημάτων ή των προσβάσεων που του έχει παραχωρήσει η Εταιρεία.
 • Δεν πραγματοποιεί προσωπικές εργασίες κατά τις ημέρες και ώρες της τηλεργασίας

Ποια είναι τα οφέλη της τηλεργασίας

 1. Παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εργάζονται πιο αποδοτικά καθώς εξοικονομούν χρόνο από χρονοβόρες μετακινήσεις.
 2. Βοηθάει τους εργαζόμενους να ολοκληρώνουν έργα/προγράμματα που απαιτούν υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και δημιουργικής εργασίας.
 3. Βοηθά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων.
 4. Εστιάζει στο αποτέλεσμα και λιγότερο στη διαδικασία και επομένως στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας.
 5. Επιτρέπει στους εργαζόμενους να ισορροπήσουν την εργασία τους και άλλες υποχρεώσεις της ζωής τους ή προσωπικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καλύπτοντας συγχρόνως τις επιχειρησιακές απαιτήσεις στο ακέραιο.
 6. Μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.

 Πώς θα λειτουργήσει το υβριδικό μοντέλο

Παρέχεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο, εφόσον το επιθυμεί, να παρέχει από 1 έως 2 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας την εργασία του εξ αποστάσεως με τηλεργασία από την κύρια κατοικία του, κατά το σύνηθες ωράριό του και τις λοιπές εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας κανονικά εργάζεται με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Στις περιπτώσεις επιβεβλημένης τηλεργασίας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας (όπως πχ. σε πανδημική κρίση) ή σε περίπτωση τεκμηριωμένου κινδύνου υγείας του εργαζομένου, ή σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών (πχ έκτακτες καιρικές συνθήκες), ο εργαζόμενος μπορεί να τηλεργάζεται κατ’ εξαίρεση και με την έγκριση του άμεσου προϊσταμένου του, χωρίς τον περιορισμό ανώτατου εβδομαδιαίου αριθμού ημερών κατόπιν οδηγιών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά το οποίο επανεξετάζεται η ανάγκη.

Το ωράριο τηλεργασίας, καθώς και η αναλογία τηλεργασίας και εργασίας στις εγκαταστάσεις του εργοδότη, δηλώνονται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις από εργαζομένους για τις απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα σημειώνει πως με τη χρήση συμβάσεων εικονικής εργολαβίας η εταιρεία απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους εδώ και 15 χρόνια.