Φώτο: Greek-marinas.gr

Στο fund CVC πέρασαν οι ελληνικές μαρίνες που κατείχε η Dogus

Μετά το Metropolitan και το Υγεία, το fund CVC Capital Partners απέκτησε και τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, των Γουβίων στην Κέρκυρα και της Λευκάδας που άνηκαν στον τουρκικό όμιλο Dogus.

Αλλάζουν χέρια οι μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβίων στην Κέρκυρα και της Λευκάδας, που βρίσκονταν στον έλεγχο της D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus συμφώνησε να τις παραχωρήσει στο fund CVC Capital Partners.

Η τουρκική κρίση, με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας που έχει πλήξει τον τουρκικό όμιλο Dogus έχει οδηγήσει σε αναδίπλωση των σχεδιασμών του Φερίτ Σαχένκ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η CVC Capital Partners απέκτησε εκτός από τις ελληνικές μαρίνες της D-Marin και εκείνες σε Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την τουρκική εταιρεία να διατηρεί υπό τον έλεγχο της, τις μαρίνες στην Τουρκία.

Ο István Szoke, Διευθύνων Σύμβουλος της CVC Capital Partners, που έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας καθώς ελέγχει τα ιδιωτικά νοσοκομεία «Υγεία» και Metropolitan ανέφερε πως: «Με όχημα το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία της CVC, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε την κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης μαρινών παγκοσμίως τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω των εξαγορών».

Ο Burak Baykan, Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marin, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη της CVC, ενός κορυφαίου παγκόσμιου επενδυτή, για να επεκτείνουμε τη D-Marin διεθνώς και να μεταφέρουμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mirum_Villa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» σε μεγάλη τουριστική επένδυση 410 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς το σχέδιο Elounda Hills, που αφορά στην κατασκευή πολυτελούς θερέτρου σε έκταση 675 στρεμμάτων. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας και 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.