ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Lamda: Απορρόφηση της MC Property από τη Malls Management Services

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.

Το πράσινο φως για την απορρόφηση της ΜC Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας από την Malls Management Services – Υπηρεσίες Διαχείρισης Εμπορικών Κέντρων Μονοπρόσωπη Α.Ε. έδωσαν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, θυγατρικών της Lamda Development.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο:

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, κατά την από 19.06.2023 συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των 100% θυγατρικών της εταιρειών, «Malls Management Services – Υπηρεσίες Διαχείρισης Εμπορικών Κέντρων Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (η «Απορροφώσα») και «ΜC Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας» (η «Απορροφώμενη»), αποφασίστηκε η έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της δεύτερης θυγατρικής από την πρώτη (το «Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης»), η οποία θα συντελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7-21 και 30-34 του Ν. 4601/2019 περί εταιρικών μετασχηματισμών, τις διατάξεις του Ν. 4548/2018, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 61 του Ν. 4438/2016, όπως ισχύουν (η «Συγχώνευση»).

Όλες οι πράξεις και οι συναλλαγές της Απορροφώμενης από την επομένη ημέρα της κατάρτισης του ισολογισμού μετασχηματισμού της τελευταίας, ήτοι από την 01.01.2023, μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας της Συγχώνευσης, θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται επ’ ονόματι και για λογαριασμό της Απορροφώμενης.

Η εισφερόμενη καθαρή θέση της Απορροφώμενης αποτιμήθηκε από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία «KPMG ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία και συνέταξε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 4548/2018, την από 13.06.2023 έκθεση αποτίμησης της αξίας του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων (του ενεργητικού και του παθητικού) της Απορροφώμενης.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, με την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης (κατά την ημερομηνία καταχώρησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της συμβολαιογραφικής πράξης Συγχώνευσης), η Απορροφώσα υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτήν περιουσίας και η Απορροφώμενη λύεται και παύει να υφίσταται χωρίς να τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας Συγχώνευσης.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Άλμα 75% των EBITDA, ανήλθαν σε 8,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η κερδοφορία των εμπορικών κέντρων μετά την αύξηση 20% που κατέγραψε το α' τρίμηνο και ανήλθε στα 20,9 εκατ. ευρώ. Στα 3,17 δισ. ευρώ η συνολική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται στο Ελληνικό τo πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental της Αθήνας

Η επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια και σουίτες, καθώς και 17 επώνυμες πολυτελείς κατοικίες/διαμερίσματα (branded residences), με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.