ΓΔ: 892.46 -0.15% Τζίρος: 34.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:02:58 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνας.

«Εθελούσιες, τέλος»: Προειδοποίηση Μυλωνά στους εργαζομένους της Εθνικής

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Την παράταση έως 10 Φεβρουαρίου της εθελούσιας του 2019 ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ. Προειδοποιεί ότι η επόμενη θα είναι με «αισθητά δυσμενέστερους όρους». Για «εκβιασμό» κάνουν λόγο εργαζόμενοι.

Σαφή προειδοποίηση ότι οι όροι νέων προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου θα είναι αισθητά δυσμενέστεροι απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, σε επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό της τράπεζας.

Ο κ. Μυλωνάς σημειώνει στην επιστολή, που παρουσιάζει το Business Daily, την απόφαση της τράπεζας να «παρατείνουμε το Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης που έληξε στις 31.12.2019, μέχρι την 10.2.2020, με ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Σκοπός της παράτασης είναι να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στο προσωπικό που επιθυμεί να συμμετάσχει άμεσα, καθώς πολλοί συνάδελφοι είχαν ερωτήματα σχετικά με το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, αλλά και του νέου ασφαλιστικού νόμου που επίκειται προς ψήφιση στη Βουλή».

Παράλληλα ο κ. Μυλωνάς προειδοποιεί ότι πρόκειται για το τελευταίο πρόγραμμα με τόσο ευνοϊκούς όρους για τους εργαζομένους. «Σκοπεύουμε να συζητήσουμε με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) την εφαρμογή ενός τελευταίου Προγράμματος Εθελουσίας Αποχώρησης για να ανακοινωθεί και να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Εφόσον εγκριθεί, θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι οι όροι του νέου προγράμματος θα είναι αισθητά δυσμενέστεροι των όρων του τωρινού προγράμματος».

Στην ουσία ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ καλεί τους εργαζομένους της τράπεζας να κάνουν χρήση της τρέχουσας εθελούσιας, καθώς το επόμενο πρόγραμμα, όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει, «θα είναι με αισθητά δυσμενέστερους όρους».

Αν και ο κ. Μυλωνάς απλά επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι τα νέα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης θα έχουν όλο και λιγότερα προνόμια και σύντομα θα τερματιστούν, ωστόσο η χρονική συγκυρία και το ύφος της επιστολής προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της τράπεζας με πολλούς εργαζομένους να κάνουν λόγο για «εκβιασμό». 

Στην επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής σημειώνει ακόμα: «Το 2019 δεσμευτήκαμε να δημιουργήσουμε την Εθνική της επόμενης ημέρας, μια υγιή και ανταγωνιστική τράπεζα. Κατά το πρώτο έτος του μετασχηματισμού μας πετύχαμε πολλά και σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε κρίσιμα έργα εκσυγχρονισμού της τράπεζας.

Σαν βασική προτεραιότητα του μετασχηματισμού μας, δεσμευτήκαμε να εξελιχθούμε σε μια σύγχρονη, απλά και αξιοκρατική τράπεζα για τους ανθρώπους μας, αναδομώντας το πλαίσιο ανάπτυξης, εξέλιξης και ανταμοιβής τους. Δεσμευτήκαμε να απλοποιήσουμε δομές και διαδικασίες, να λειτουργούμε υπεύθυνα και με διαφάνεια».

Νέο οργανόγραμμα – Αλλαγές στη δομή των καταστημάτων

Στην επιστολή, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής προαναγγέλλει νέες αλλαγές στο οργανόγραμμα της τράπεζας. «Αναλαμβάνουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αποδοτικότητας του οργανισμού μας, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, σε επαναξιολόγηση και απλοποίηση του Οργανογράμματος της τράπεζας στις κεντρικές υπηρεσίες και σε επικαιροποίηση του πελατοκεντρικού μοντέλου στα καταστήματα, το οποίο επιφέρει οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές στη δομή των καταστημάτων αλλά και στις Διευθύνσεις Δικτύου.

Εργαζόμαστε για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός νέου εργασιακού πλαισίου, περισσότερο αξιοκρατικού και ανταποδοτικού για τους ανθρώπους μας. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του νέου πλαισίου άμεσα.

Το 2020 αποτελεί ένα έτος ορόσημο για την Εθνική, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Υποστολή σημαίας στην Αίγυπτο, κλείνει το δίκτυο καταστημάτων

Η διοίκηση της ΕΤΕ κατέθεσε αίτηση στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου για τη διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της στην Αίγυπτο τερματίζοντας μια διαδρομή που μετρά περισσότερα από 90 χρόνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Αντισταθμίζονται πλήρως οι απώλειες από την τιτλοποίηση Frontier

Με την τιτλοποίηση η Εθνική Τράπεζα επιταχύνει την εξυγίανση του ισολογισμού της. Σε επίπεδα κάτω του 15% θα περιοριστεί ο δείκτης «κόκκινων» δανείων, με στόχο σύντομα να συρρικνωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό.
Ethniki Trapeza, Eunikh Trapeza, NBG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκατομμύρια «τυφλές» συναλλαγές με κάρτες από δυσλειτουργία στην ΕΤΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, περισσότερες από 6 εκατ. συναλλαγές, αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ δεν καταγράφονταν λόγω δυσλειτουργιών με τα POS της Εθνικής Τράπεζας. Πλέον το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμμεση κεφαλαιακή ένεση 500 εκατ. στην Εθνική Τράπεζα

Νέα συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με το Δημόσιο επιτρέπει στην Εθνική να προχωρήσει σε μεγάλες τιτλοποιήσεις «κόκκινων» δανείων και να απορροφήσει τις ζημιές από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εθνική θα «παρκάρει» 13,5 δισ. σε ομόλογα

Το μεγάλο στρατηγικό πρόβλημα της επόμενης ημέρας, όχι μόνο για την Εθνική Τράπεζα, αλλά ευρύτερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ανέδειξε η χθεσινή παρουσίαση του φιλόδοξου τετραετούς επιχειρησιακού σχεδίου, για την περίοδο 2019 - 2022, από την διοίκηση της τράπεζας στο Λονδίνο.