ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
Φωτο: Τράπεζα Ηπείρου

Συνεταιριστική Ηπείρου: Αποχωρεί πρόεδρος του ΔΣ ο Κ. Ζωνίδης

Ο κ. Κ. Ζωνίδης θα διατηρήσει τη θέση του μέλους Δ.Σ. προκειμένου να συμβάλει με την εμπειρία του στην επόμενη μέρα της Τράπεζας. Η επίσημη υποβολή της παραίτησης θα γίνει στο επόμενο Δ.Σ.. 

Την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του Μέλους Δ.Σ. προκειμένου να συμβάλει με την εμπειρία του στην επόμενη μέρα της Τράπεζας. Η επίσημη υποβολή της παραίτησης θα γίνει στο επόμενο Δ.Σ. της Τράπεζας. 

Ανοίγοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Ζωνίδης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της Τράπεζας, τη Διοίκηση, τον Στρατηγικό Επενδυτή και τους συνεργάτες για το εξαιρετικό τους έργο και την αφοσίωσή τους στο όραμα της Τράπεζας. Στη συνέχεια, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. δήλωσε: «Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος διάρκειας 20 και πλέον χρόνων. Στη μέση της παρούσας θητείας για την οποία μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε ως πρώτο μεταξύ ίσων σύμβουλο και παρεπόμενα πρόεδρο του Δ.Σ., σας γνωρίζω την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. 

Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για να παραιτηθώ, παραμένοντας ωστόσο απλό μέλος του Δ.Σ. και αυτό γιατί  ελπίζω ότι με την εμπειρία μου θα συμβάλλω σε μια ομαλή διαδοχή που θα εξασφαλίσει τη συνέχεια στην Διοίκηση της Τράπεζας Ηπείρου. Στα 23 αυτά χρόνια ασχολήθηκα με σοβαρότητα, φιλότιμο, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και θα ήθελα ειλικρινά, η Τράπεζα Ηπείρου να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, και πιστεύω ότι σε αυτό θα συντελέσει η ανενέωση του Δ.Σ. 

Η εικόνα της Τράπεζας σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της πριν από 20 χρόνια. Η Τράπεζα από μια μικρή συνεταιριστική έγινε ίσως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, για την ανοδική πορεία της Τράπεζας και το σπουδαίο αποτύπωμά της στην κοινωνία και οικονομία του τόπου. Και όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί χωρίς τη δική σας συνεχή και ενεργή στήριξη και συμμετοχή. Δώσατε μέλλον και προοπτική και σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες στα χρόνια της κρίσης βρήκαν στήριξη και καταφύγιο στην Τράπεζά μας. 

Υπηρέτησα τον θεσμό των συνεταιριστικών τράπεζων με όλες μου τις δυνάμεις και θεωρώ εκ του αποτελέσματος ότι προσέφερα και εγώ ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που σήμερα λέγεται Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζωνίδης, που έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από το κοινό που βρισκόταν στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, στην έναρξη της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κ. Ζωνίδη για τη διαρκή προσφορά, το έργο και τη συνεργασία του για τη δημιουργία ενός οργανισμού με στραμμένη τη ματιά στο μέλλον. Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο κ. Βουγιούκας επικεντρώθηκε κυρίως στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, τα οποία για ακόμη μια χρονιά σημείωσαν σημαντική βελτίωση. Τα κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 17%, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 8%, με συνολικό δείκτη κεφαλαίων στο 15,14% (με ποσστό αναβαλλόμενης φορολογίας 31%), ενώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 13,22% ανερχόμενα πλέον στο 37,96% του συνόλου των δανείων. Οι κατάθεσεις και οι χορηγήσεις σημείωσαν άνοδο 13% και 9% αντίστοιχα. Στη συνέχεια ο κ. Βουγιούκας στάθηκε στη βασική στρατηγική της Τράπεζας που είναι το δίπολο άνθρωπος/τεχνολογία: Δηλαδή διαπροσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης συνδυαστικά με όλες τις σύγρονες ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται με ασφάλεια στις πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις της αγοράς. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Βουγιούκας τόνισε ότι η στρατηγική αυτή διαφοροποιεί την Τράπεζα από τον ανταγωνισμό, συμβάλλοντας στην πορεία μετεξέλιξής της σε μια ισχυρή περιφερειακή τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης τόνισε πως «η αφοσίωση όλων μας στη στρατηγική ανάπτυξη της Τράπεζας αποτυπώνεται στην επιτυχία ιδιαίτερα θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για ακόμη μία χρονιά. Εργαζόμαστε σκληρά και συντονισμένα όλοι μαζί με ευθύνη και αφοσίωση στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις με εξατομικευμένες λύσεις. Αισιοδοξώ πως όλοι μαζί έχουμε μπει σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης και οδηγούμε την Τράπεζα να είναι η τράπεζα πρώτης επιλογής όλων των Ηπειρωτών». Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για την επί 13 έτη στήριξη και άρτια συνεργασία τους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, τόνισε πως το 2022 ήταν μία πετυχημένη και δυναμική χρονιά για την Τράπεζα, και αυτό αποτυπώνετε μέσα από τα οικονομικά της αποτελέσματα. Μέσα από τη συνεχόμενη υποστήριξη των στελεχών και του Στρατηγικού επενδυτή για την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της Τράπεζας, ο κ. Παπαδογιάννης εξέφρασε την σιγουριά του ότι η Συνεταιριστική θα αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών της. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαδόγιαννης τόνισε πως είναι ευγνώμων για το έργο του Προέδρου του Δ.Σ. και την αμέριστη συμβολή του στην πρόοδο της Τράπεζας.

Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, όλα τα Διοικητικά στελέχη της Τράπεζας ευχαρίστησαν θερμά για τις υπηρεσίες του τον απερχόμενο Πρόεδρο Δ.Σ και τόνισαν πως ο κ. Ζωνίδης αποτελεί υπόδειγμα ήθους. Η κληρονομιά που αφήνει είναι τεράστια και θα αποτελέσει οδηγό για την επομένη μέρα της Τράπεζας Ηπείρου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληρωμές μέσω IRIS Payments και από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

H ενσωμάτωση της νέας υπηρεσίας εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με μεγαλύτερη ευκολία.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Ηπείρου παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια

Mε το Πρόγραμμα ορίζεται ανώτατο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς του δανείου για τους επόμενους 12 μήνες και ισούται με το επιτόκιο αναφοράς όπως είχε διαμορφωθεί την 31.03.2023 μειωμένο κατά 50 μονάδες βάσης (-0,50%).
Trapeza-Ipeirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο κλάδος των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης

O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την ανάπτυξή  των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, η Τράπεζα Ηπείρου έλαβε το βραβείο Bronze στην κατηγορία Best Core Banking System Project.