ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alpha Bank

Β. Ψάλτης: Σταθερή η υποστήριξη της Alpha Bank σε Μακεδονία - Θράκη

Επισκέψεις της διοίκησης στο Δίκτυο Καταστημάτων της τράπεζας στην περιοχή και ενίσχυση 12 δομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό

Τη σταθερή στήριξή της στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογράμμισε η διοίκηση της Alpha Bank κατά την επίσκεψη στελεχών της στις δύο περιοχές, παρουσία και του επικεφαλής της κ. Βασίλη Ψάλτη. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας η διοικητική ομάδα της Alpha Bank πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τις αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, μία Περιφέρεια με κομβικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους επιχειρηματικούς Πελάτες βρέθηκαν οι ενισχυμένες προοπτικές, ως αποτέλεσμα των σημαντικών επενδύσεων σε έργα υποδομής στην περιοχή, καθώς και ο καταλυτικός ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής.

Iδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, στα αναπτυξιακά εργαλεία που προσφέρονται προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα και από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει η Τράπεζα, όχι μόνον στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και στον κορμό της ελληνικής οικονομίας, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τον κ. Ψάλτη συνόδευσαν, μεταξύ άλλων Στελεχών, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking, Γιάννης Εμίρης, ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής, Τηλέμαχος Γεωργάκης, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Ραπανάκης, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρηματικών Κέντρων, Μαρίνα Βερυκόκκου και ο Διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Συμεών Κελετζής.

Στο περιθώριο της περιοδείας, ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης: «Συνομιλώντας αυτές τις ημέρες με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσα την αποφασιστικότητά τους να αξιοποιήσουν τη δυναμική που ανοίγεται για την ελληνική οικονομία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους.

Η επίσκεψη της διοικητικής μας ομάδας στην περιοχή υπογραμμίζει τη βούλησή μας να υποστηρίξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη και την πρόοδο στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, και όχι μόνον στα μεγάλα αστικά και οικονομικά κέντρα. Αυτό ισχύει κατ’ εξοχήν και για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που καλείται να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη, ασφάλεια και ευημερία.

Η Alpha Bank, η Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αποτελεί εταίρο ανάπτυξης της περιοχής, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά και συμβουλευτικά τους Πελάτες μας να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Παράλληλα, δρώντας ως κοινωνικά υπεύθυνος εταίρος, ενισχύουμε, μέσα από δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων της Περιφέρειας, επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία και κάνοντας πράξη τον σκοπό μας να ‘Στηρίζουμε την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο Αύριο’».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking, Γιάννης Εμίρης δήλωσε πως: «H Θράκη αποτελούσε ανέκαθεν μία περιοχή κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα, τόσο οικονομικά όσο και γεωστρατηγικά. Η πρόσφατη ενεργειακή κρίση ανέδειξε ακόμα περισσότερο τη σημασία της, με τις σημαντικές επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να το καθιστούν ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και πυλώνα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης.

Παράλληλα, τα έργα υποδομής ύψους Ευρώ 6,8 δισ. σε λιμάνια, οδικούς άξονες και σε σιδηρόδρομους αναμένεται να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Η Alpha Bank είναι έτοιμη να στηρίξει, τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο τις επιχειρήσεις της περιοχής να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική που δημιουργείται, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους».

Ισχυρή παρουσία της Alpha Bank στη Θράκη

Η νευραλγική περιφέρεια της Θράκης αποτελεί περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Όμιλο Alpha Bank, γεγονός που πιστοποιούν τόσο το ισχυρό δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας στην περιοχή που ξεπερνάει τα Ευρώ 353 εκατ., εκ των οποίων τα Ευρώ 119 εκατ. αφορούν ιδιώτες Πελάτες.

Η Alpha Bank, αποτελώντας σταθερά την τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, δίνει δυναμικό «παρών» στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης, στηρίζοντας σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, τη βιομηχανία, την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων και τις εξαγωγές τροφίμων.

Υποστηρίζοντας, τόσο χρηματοδοτικά όσο και συμβουλευτικά 150 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η Τράπεζα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, εξυπηρετώντας περίπου 119.000 Πελάτες λιανικής και 7.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Θράκη, η Τράπεζα έχει αναδειχθεί σε πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, στηρίζοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές ανάγκες των κατοίκων.

Επισκέψεις της Διοίκησης στο Δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας στην περιοχή

Ο CEO και η διοικητική ομάδα επισκέφθηκαν όλα τα Καταστήματα της Τράπεζας στην περιοχή, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τακτικών επαφών με τους Εργαζόμενους του Ομίλου σε όλη την Ελλάδα.

Στις συναντήσεις τους με τα Στελέχη του τοπικού Δικτύου, συζήτησαν μαζί τους τις προοπτικές περαιτέρω συμβολής της Τράπεζας στην ευρύτερη πρόοδο της Περιφέρειας, την ενδυνάμωση των σχέσεων με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων προστιθέμενης αξίας στους Πελάτες.

Ενίσχυση 12 δομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό. Κατά την περιοδεία του στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Ψάλτης ανακοίνωσε την ένταξη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

Συνεχίζοντας τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια, το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, αναμένεται να ενισχύσει με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό 12 δομές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, οι δομές που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αποτελούν τα Κέντρα Υγείας Δικαιών, Ελευθερούπολης, Κάτω Νευροκοπίου, Σαπών, Σταυρούπολης, τα Γηροκομεία Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» και «Ο Μέγας Βασίλειος», «Χριστιανικού Συλλόγου» Κομοτηνής, το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσουπόλεως «Η Αγία Ανθούσα» και το Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάλτης: Η Alpha Bank 100% ιδιωτική με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας «η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και δημιουργίας αξίας για την Τράπεζά μας, αλλά, κυρίως, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΧΣ: Στην UniCredit το 9% της Alpha Bank, με 1,39 ευρώ ανά μετοχή

Αποδέχθηκε τη βελτιωμένη προσφορά της ιταλικής τράπεζας το ΤΧΣ. Η πρώτη μεγάλη επένδυση ευρωπαϊκής τράπεζας στην Ελλάδα μετά την μεγάλη κρίση. Ψήφος εμπιστοσύνης για τραπεζικό σύστημα - εγχώρια οικονομία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρές επιδόσεις στο εννεάμηνο και αναθεώρηση στόχων κερδοφορίας

Με οδηγό τα επιτοκιακά έσοδα η τράπεζα σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών +52,1%, στο +13,9% ο δείκτης RoTE . Καθαρή πιστωτική επέκταση και μείωση του δείκτη NPEs. Ψάλτης: Καθοριστική στιγμή στην ιστορία μας το deal με τη UniCredit.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάλτης: Συμφωνία ορόσημο με τη Unicredit, οι τράπεζες έχουν γυρίσει σελίδα

Ο CEO του Ομίλου Alpha Βank επισήμανε ότι η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μετά από 13 χρόνια, και η συμφωνία-ορόσημο μεταξύ της Alpha Βank και της UniCredit σηματοδοτούν μια ιδιαιτέρως θετική συγκυρία για την οικονομία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων της Alpha Bank στην Hoist Finance

Πρόκειται για το Project Cell και αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Με τη συναλλαγή η τράπεζα πετυχαίνει μείωση του δείκτη NPEs κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.