ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κατάστημα της αλυσίδας ένδυσης Zimmermann (Πηγή: Zimmermann)

Zimmermann: Ποια είναι η αυστραλιανή αλυσίδα που έρχεται στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα επεκταθεί η αυστραλιανή αλυσίδα luxury ένδυσης Zimmermann μετά από την εξαγορά της από την Advent International.

H Zimmermann, ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα στον χώρο της luxury μόδας επεκτείνεται στην Ελλάδα με την χώρα μας να γίνεται η πέμπτη στην οποία θα έχει παρουσία στην Ευρώπη μετά την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Βρετανία. Χθες κοινοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ η σύσταση της Zimmermann Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα την Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία σύστασης η δραστηριότητα της νέας εταιρείας θα είναι στο λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα και το λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων. Οι συλλογές της Zimmerman είναι κυρίως σε γυναικεία και παιδική ένδυση και επεκτείνονται και σε κατηγορίες υπόδησης και αξεσουάρ (γυαλιά, ζώνες, καπέλα, τσάντες κ.α.)

To σύνολο των μετοχών της ελληνικής θυγατρικής ανήκει στην Zimmermann Holdings PTY Limited και διαχειριστές είναι η Zimmermann Simone, η οποία μαζί με την αδελφή της Nicky δημιούργησαν την αλυσίδα το 1991 και ο Filippo Cavalli, εκπρόσωπος της εταιρείας Style Capital.

H Style Capital ήταν, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 70%. To μερίδιο αυτό το είχε εξαγοράσει το 2020 έναντι 268 εκατ. δολαρίων τόσο από τις ταλαντούχες αδελφές όσο και από το private equity fund General Atlantic που αποχώρησε οριστικά από την εταιρεία.

Φέτος στις 8 Αυγούστου ανακοινώθηκε η αγορά πλειοψηφικού πακέτου από την Advent International έναντι 1,15 εκατ. δολαρίων καθιστώντας την Zimmermann την πρώτη αυστραλιανή εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία το 1 δις. δολάρια. Τόσο οι δύο ιδρύτριες όσο και η Style Capital θα παραμείνουν ενεργά μετοχικά με μειοψηφικές συμμετοχές.

Η επένδυση της Advent, η οποία έχει πλούσιο χαρτοφυλάκιο στον χώρο της ένδυσης, έχει στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη της αυστραλιανής εταιρείας και κυρίως στην Ασία και την Μέση Ανατολή. Σήμερα η Zimmerman διαθέτει 58 μπουτίκ ανά τον κόσμο στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και 22 στην Αυστραλία. Τα δύο τελευταία καταστήματα που άνοιξε ήταν την περασμένη Άνοιξη σε Βαρκελώνη και Χονολουλού στην Χαβάη.

Η πορεία της εταιρείας ξεκίνησε από το γκαράζ των γονιών της δύο αδελφών το 1990 όπου η Nicky, η οποία μόλις είχε αποφοιτήσει από την σχολή της, σχεδίαζε ρούχα τα οποία πουλούσε στις αγορές τα Σαββατοκύριακα. Μία δημοσίευση δύο σελίδων στην αυστραλιανή Vogue άλλαξε την ζωή της καθώς άρχισε να δέχονται παραγγελίες από μπουτίκ από όλη την χώρα. Σε συνεργασία με την αδελφή της άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Σίδνεϊ όπου η επιτυχία του οδήγησε σε επέκταση και στο ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Κράτηση τουριστών με ληγμένη βίζα λόγω αυστηρότερης πολιτικής

Η Αυστραλία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική της πολιτική, προειδοποιώντας ότι θα συλλαμβάνει τουρίστες που μένουν μετά τη λήξη της βίζας τους και περιορίζει τις βίζες σπουδαστών και εργασίας, θέτοντας σε έλεγχο τη μετανάστευση.
καρχαρίας στον ωκεανό
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος κολυμβητή από επίθεση καρχαρία στη Δυτική Αυστραλία

Άνδρας έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Δυτικής Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά από παρόμοια επίθεση σε σέρφερ στην ίδια πολιτεία.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη ζήτησε η Πολίν Χάνσον για σχόλια κατά των Αβορίγινων

Η Πολίν Χάνσον, ηγέτις της αυστραλιανής ακροδεξιάς, ζήτησε συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «πρωτόγονοι» που απέδωσε στους αυτόχθονες της χώρας, προκαλώντας αντιδράσεις και οργή σε όλο το πολιτικό φάσμα της Αυστραλίας.
Φωτιά δάσους στην Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Σίδνεϊ: Ασυνήθιστη ζέστη για την εποχή, αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών

Το Σίδνεϊ βιώνει έντονο κύμα ανοιξιάτικης ζέστης λόγω Ελ Νίνιο, με θερμοκρασίες στους 33°C και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, αναγκάζοντας τις αρχές να απαγορεύσουν το άναμμα φωτιάς στη Νέα Νότια Ουαλία.
Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο μέτωπο στη μάχη κατά των social media ανοίγει ο συμβιβασμός της Meta

Η απόφαση της Meta να θέσει αυστηρότερους περιορισμούς για εφήβους στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι εταιρείες μπορούν να προστατεύουν τους νέους στο διαδίκτυο, ενώ ανοίγει νέα συζήτηση για την ανάγκη παγκόσμιας εφαρμογής αντίστοιχων μέτρων.
Τοπίο Σίδνεϊ Αυστραλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Αύξηση στη χρήση social media από ανήλικους παρά την απαγόρευση

Παρά την απαγόρευση της χρήσης social media για παιδιά κάτω των 16 στην Αυστραλία, τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν ξανά το 2026, με περισσότερα παιδιά 10-12 ετών να χρησιμοποιούν TikTok σε σχέση με πριν από το μέτρο, δείχνει η εφαρμογή Qustodio.