ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Helleniq Energy, ELPE
Πηγή: Helleniq Energy

HelleniQ Energy: Εξαγορά έργου φωτοβολταϊκών πάρκων σε Κοζάνη

Τα πάρκα είναι συνολικής ισχύος 180 MW, ενώ, όπως σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το α' έως το γ' τρίμηνο του 2024.

Στην εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 180 MW στην Κοζάνη προχώρησε η HelleniQ Energy, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: 

«Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού Vision 2025, η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, HELLENiQ Renewables, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την LIGHTSOURCE RENEWABLE ENERGY GREECE HOLDINGS (UK) LIMITED για την απόκτηση (με την επίτευξη εμπορικής λειτουργίας) χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος έως 180 MW, εκ της οποίας περισσότερο από το 50% έχει συμβολαιοποιηθεί σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το Α’ Τρίμηνο 2024 έως το Γ’ Τρίμηνο 2024.

Με την παραπάνω συμφωνία, επισπεύδεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου HELLENiQ ENERGY για τουλάχιστον 1 GW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ έως το 2025 και άνω των 2 GW το 2030».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

photovoltaika-parka
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Εξαγορά έργων ΑΠΕ στη Ρουμανία από τη Mytilineos

Η δεσμευτική συμφωνία , περιλαμβάνει την κατασκευή και μεταβίβαση τεσσάρων φωτοβολταϊκών πάρκων στη Νότια Ρουμανία , εκ των οποίων 13 MW αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2023, 108 MW το 2024 και 90 MW έως το γ' τρίμηνο το 2025.
Siamisis, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Φωτοβολταϊκό πάρκο για το διυλιστήριο στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Α. Σιαμίσιης, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα τροφοδοτεί με ενέργεια το διυλιστήριο σε ένα έργο που θα συνδυάζεται με τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Σιαμίσιης: Νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ και εξαγωγές σε αγορές εκτός Ευρώπης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy προανήγγειλε ανακοινώσεις για νέα έργα, προειδοποιώντας ότι στο μέλλον επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στον τομέα δεν θα είναι βιώσιμες αν δεν συνδυάζονται με αποθήκευση ενέργειας.