ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μέσα στον Οκτώβριο μπαίνει στο ΧΑ η εταιρεία ακινήτων της Fourlis

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το ενημερωτικό δελτίο της Trade Estates για τη δημόσια εγγραφή. Στα 300 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων, στόχος να υπερβεί τα 700 εκατ. τα επόμενα χρόνια.

Την υποβολή του ενημερωτικού δελτίου της Trade Estates προετοιμάζει ο όμιλος Φουρλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, εισερχόμενος στην τελική ευθεία για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, το σχετικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Οι αποδόσεις για τους μετόχους κυμαίνονται περί το 7,5%, ενώ το μέγεθος της εταιρείας αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, με τη μικτή εκτιμώμενη αξία των ακινήτων της να αναμένεται να υπερβεί τα 700 εκατ. ευρώ από 300 εκατ. ευρώ σήμερα.

Παράλληλα, ο όμιλος διατηρεί το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του τόσο στον χώρο των αθλητικών ειδών, μετά το σχετικό “νοικοκύρεμα” που έγινε στις αρχές του χρόνου σε Athlete’s Foot και Intersport, όσο όμως και στην αγορά ευεξίας, εμπλουτίζοντας περαιτέρω την δραστηριότητα της Holland & Barrett. Εκτιμάται ότι και οι δύο αυτοί κλάδοι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη το επόμενο διάστημα, καθώς τα ζητήματα της άθλησης και της ευεξίας αφορούν πλέον ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό.

Ως προς τις οικονομικές του επιδόσεις, ο όμιλος είχε μία θετική καλοκαιρινή περίοδο καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κατανάλωση στην Ελλάδα διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα τόσο στην ΙΚΕΑ όσο και στην Intersport. Εκτιμάται δε ότι ο Σεπτέμβριος θα κινηθεί επίσης ανοδικά, ειδικά για τον κλάδο των επίπλων, δεδομένου ότι το τελευταίο τετράμηνο του έτους είναι το σημαντικότερο για την συγκεκριμένη αγορά. Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα Intersport, οι επιδόσεις της είναι θετικές εντός συνόρων ωστόσο, επηρεάζονται σημαντικά από τις αγορές του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά της Ρουμανίας δείχνει να πιέζεται στην παρούσα συγκυρία από τον επίμονο πληθωρισμό, συγκρατώντας το ποσοστό ανάπτυξης συνολικά για την αλυσίδα.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η διοίκηση του ομίλου εκφράζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για την εξέλιξη του τρίτου τριμήνου του έτους, εκτιμώντας ότι τόσο οι αυξημένες τουριστικές ροές όσο και οι επιδοτήσεις που δόθηκαν από την Πολιτεία συνέβαλαν στην διατήρηση της αγοραστικής κίνησης εντός στόχων μέσα στο καλοκαίρι, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί και τον Σεπτέμβριο. Προβληματισμός ωστόσο υπάρχει για την εξέλιξη του τελευταίου τριμήνου του έτους καθώς εκτιμάται ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που έχουν επηρεάσει περισσότερο την κατανάλωση στην Ευρώπη θα έρθουν εντονότερες ενδεχομένως με μικρή καθυστέρηση και στην Ελλάδα. Παρά ταύτα, ο όμιλος Φουρλή διατηρεί σταθερή την πρόβλεψή του για αύξηση εσόδων φέτος με διψήφιο ποσοστό και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του.

Ως προς το δίκτυο καταστημάτων τέλος, τρία νέα σημεία Holland & Barrett πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους, με το ένα εξ αυτών να έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για το άνοιγμα των δύο νέων καταστημάτων της ΙΚΕΑ, σε Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ώθηση στα κέρδη του Ομίλου Φουρλή από την ανάπτυξη της Trade Estates

Η εξαγορά του Smart Park ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της θυγατρικής ακινήτων και τη συνολική κερδοφορία του ομίλου. Με διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων το τελευταίο δίμηνο του έτους για τον όμιλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hugo Boss: Τζίρος πάνω από 1 δισ. το γ' τρίμηνο, τι σχεδιάζει για Ελλάδα

Η γερμανική φίρμα προσβλέπει σε συνολικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ φέτος. Στην Ελλάδα αύξησε τις πωλήσεις της κατά 57% το 2022, υπερδιπλασίασε τα κέρδη της και θα ανοίξει νέα καταστήματα το 2024.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πίσω στα κέρδη η σουηδική Η&Μ μετά τις επιβαρύνσεις από τη Ρωσία

Ο όμιλος αύξησε τα καθαρά κέρδη του κατά 61% το εννεάμηνο φέτος συγκριτικά με πέρσι. Αναμένει ωστόσο κάμψη πωλήσεων τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των ζεστών καιρικών συνθηκών σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.
katastimata-H&M
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων και επιστροφή σε κερδοφορία για την H&M στην Ελλάδα

Ο σουηδικός όμιλος κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 3,7 εκατ. στην χώρα μας στη χρήση του 2022 πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 49%. Δρομολογεί την επιστροφή του στην ουκρανική αγορά μέσα στο φθινόπωρο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χορός δισεκατομμυρίων στην αγορά των μαγιό και ενδυμάτων παραλίας

Η άνοδος του resort wear βοήθησε τα τελευταία χρόνια στην άνθηση του κλάδου και στην Ελλάδα, ικανοποιητική η αγοραστική κίνηση. Ρυθμός ανάπτυξης 6% προβλέπεται για την παγκόσμια αγορά τα επόμενα χρόνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από μηδέν σε 15 καταστήματα η Pepco μέσα σε μόλις εννέα μήνες

Ο πολωνικός όμιλος ανοίγει αύριο το νέο του κατάστημα στο Κιλκίς σε υλοποίηση του πλάνου εντατικής διεύρυνσης της παρουσίας του πανευρωπαϊκά. Αυξημένες πωλήσεις κατά 22% το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.