Νέα επικεφαλής Wholesale Banking για την HSBC Ελλάδας

Η κ. Αλεξάνδρα Κονίδα, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αναλαμβάνει Head of Wholesale Banking στην ΗSBC Ελλάδας.

Managing Director, Head of Wholesale Banking στην ΗSBC Ελλάδας, με ισχύ από τις 27 Ιανουαρίου 2020 αναλαμβάνει η κυρία Αλεξάνδρα Κονίδα.

Η κ. Αλεξάνδρα Κονίδα, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), έχει εργαστεί ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στους τομείς επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής στην Citigroup και την Bank of America ενώ διατέλεσε Οικονομική Διευθύντρια και Treasurer σε μεγάλη ελληνική βιομηχανική εταιρεία.

Η κ. Κονίδα είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης μη Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων Εταιρειών και μέλος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Peter Yeates, CEO της HSBC Ελλάδας, δήλωσε: «Καλωσορίζω την Αλεξάνδρα στην HSBC και της εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο της ρόλο. Η εμπειρία της τόσο στον τραπεζικό κλάδο όσο και στον τομέα της βιομηχανίας θα ενισχύσει την εφαρμογή της στρατηγικής μας στην Ελλάδα, όπου επιδιώκουμε να εκμεταλλευτούμε το διεθνές μας δίκτυο προκειμένου να συνδέσουμε τις ανάγκες των πελατών μας με ευκαιρίες ανά τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένος ότι η Αλεξάνδρα θα εργαστεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών ευκαιριών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και για τη διαρκή βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η τεχνολογία δίνει τέλος στη λιανική τραπεζική που ξέρουμε

Οι νέες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων θα επιτρέψουν στις τράπεζες να ξεφύγουν από τα τυποποιημένα προϊόντα λιανικής και να εξυπηρετούν τους πελάτες με εξατομικευμένο και αυτοματοποιημένο τρόπο, σύμφωνα με έρευνα της HSBC.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις

Τα βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" φιλοδοξούν να αναδείξουν τον ρόλο και τη σημασία της σύγχρονης, ποιοτικής επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μπόνους» 779 εκατ. στο Δημόσιο από τα κέρδη της Τρ. Ελλάδος

Σημαντική αύξηση κερδοφορίας στα 842,3 εκατ. ευρώ το 2019 για την Τράπεζα της Ελλάδος χάρη στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που επέτρεψε την αναστροφή προβλέψεων ύψους 766 εκατ. ευρώ.