ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
folli follie, kosmima
Φώτο: Shutterstock

Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie, «βλέπει» αποδέσμευση περιουσίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές αρχίζει η ποινική δίκη και η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στην αποδέσμευση ακινήτων αξίας 28 εκατ. και λογαριασμών με 3 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης.

Την εκτίμηση ότι η επανέναρξη της δικαστικής διαδικασίας για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης της Folli Follie, μετά από δεκάδες αναβολές, θα σημάνει και την απελευθέρωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, δηλαδή ακινήτων αξίας 28 εκατ. και τραπεζικών λογαριασμών με 3 εκατ. ευρώ, εκφράζουν στο BD κύκλοι της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας.

Είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ώστε η εταιρεία να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει στο επόμενο κεφάλαιο της εξυγίανσης της. Σημειώνεται ότι η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση και τη μετάβαση της στην επόμενη ημέρα ανάπτυξης με πλήρη αυτονομία.

Εκτιμάται δε ότι οι δικαστικές αρχές θα υποστηρίξουν τον διαχωρισμό των δύο υποθέσεων -του επιχειρηματικού από το ποινικό- ώστε να απαγκιστρωθεί η Folli Follie οριστικά από την οικογένεια Κουτσολιούτσου που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο. Εφόσον συμβεί αυτό, θα καταστεί εφικτή η μετάβαση στο νέο εταιρικό σχήμα FF OPSCO, εταιρεία η οποία συστάθηκε τον περασμένο Μάιο, με σκοπό να υποκαταστήσει την δραστηριότητα της Folli Follie στην Ελλάδα.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο όμιλος προχώρησε στο άνοιγμα ενός νέου καταστήματος FF στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Ιούλιο και ξεκίνησε νέα εμπορική συνεργασία με την εταιρεία Top Trends για το επαναλανσάρισμα της αμερικανικής φίρμας ενδυμάτων, Juicy Couture, μέσω της ανάπτυξης δικτύου καταστημάτων.

Επίσης, εισέπραξε και την τελευταία δόση του τιμήματος από την πώληση του Μινιόν, τον περασμένο Ιούνιο, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά συντηρούν μέχρι στιγμής της δραστηριότητα της εταιρείας, αλλά δεν εξασφαλίζουν τη μελλοντική της επιβίωση εάν δεν υπάρξει διέξοδος διά της δικαστικής οδού. Σημειώνεται ότι η δίκη ξεκίνησε στο 14 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχές του 2024 τα νεότερα για τη Folli Follie, καθυστερεί η νέα εταιρεία

Η εταιρεία δύναται να παραμείνει ζωντανή και να προχωρήσει τις διαδικασίες μετάβασης στο διάδοχο σχήμα OPSCO, ωστόσο η εξυγίανση θα ολοκληρωθεί μόνο όταν αποδεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 31 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περνά σε νέα εταιρεία η Folli Follie, υλοποιείται το σχέδιο εξυγίανσης

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εξυγίανσης του ομίλου FF. Μετάβαση στο νέο εταιρικό σχήμα που προβλέπεται αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ο όμιλος εισέπραξε το σύνολο του τιμήματος για το Μινιόν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετ' εμποδίων η εξυγίανση της Folli Follie, νέο πρόβλημα οι εκλογές

Οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δημιουργούν ερωτηματικά για τον χρόνο τέλεσης της ποινικής δίκης και αποδέσμευσης κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία πληρώνει μισθούς, καθυστερεί άλλες υποχρεώσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταστήματα Jack & Jones από τη Folli Follie, επιστροφή το 2023 σε κέρδη

Υλοποιείται η στρατηγική εξυγίανσης με αύξηση τζίρου και μείωση των εξόδων, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα εισπραχθεί και το υπολειπόμενο ποσό από την πώληση του Μινιόν. Επεκτείνεται και η αλυσίδα καταστημάτων Collective.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ώθηση στα κέρδη του Ομίλου Φουρλή από την ανάπτυξη της Trade Estates

Η εξαγορά του Smart Park ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της θυγατρικής ακινήτων και τη συνολική κερδοφορία του ομίλου. Με διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων το τελευταίο δίμηνο του έτους για τον όμιλο.