ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
jdsports
Πηγή: Shutterstock

Ακόμη δύο καταστήματα στην Ελλάδα από την JD Sports έως τον Φεβρουάριο

Ο βρετανικός όμιλος αύξησε τις πωλήσεις του κατά 8% το πρώτο εξάμηνο φέτος, ενώ σχεδιάζει την προσθήκη ακόμη 200 σημείων JD Sports διεθνώς μέχρι τον Φεβρουάριο. Εξαγοράζει και τα καταστήματα GAP στην Γαλλία.

Αισιοδοξία για την επίτευξη αυξημένης κερδοφορίας στο τέλος της τρέχουσας χρήσης εκπέμπει ο βρετανικός όμιλος αθλητικών ειδών JD Sports, καθώς ειδικότερα η ευρωπαϊκή αγορά φαίνεται να εμφανίζει σημαντική ανθεκτικότητα, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που πιέζουν το λιανεμπόριο συνολικά. Στην χώρα μας, η αλυσίδα λειτουργεί ήδη τρία καταστήματα, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει ακόμη δύο -σε Γλυφάδα και Πύργο του Πειραιά- μέχρι την λήξη του έτους. Παράλληλα, ελέγχει την αλυσίδα Cosmos Sport, την οποία εξαγόρασε το 2021, διατηρώντας συνολικά 65 καταστήματα.

Ειδικότερα, ο όμιλος είχε αυξημένες πωλήσεις κατά 8% το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, αγγίζοντας τα 4,78 δισ στερλίνες, ενώ μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ο τζίρος εμφάνισε περαιτέρω αύξηση κατά 10% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων για το εξάμηνο ανήλθαν σε 375,2 εκατ, από 298 εκατ στερλίνες το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τροφοδοτούμενα κυρίως από την τόνωση της ζήτησης συνολικά και κυρίως στην Ευρώπη, όπου ο τζίρος αυξήθηκε κατά 27% το υπό εξέταση διάστημα.

Ανοδικά κινήθηκαν ωστόσο και η αμερικανική αγορά, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 15% το υπό εξέταση διάστημα και σε μικρότερο βαθμό η βρετανική αγορά, με αύξηση 8% συγκριτικά με πέρσι. Κατόπιν αυτών, η διοίκηση του βρετανικού ομίλου εκτιμά ότι θα επιτύχει κερδοφορία προ φόρων ύψους 1,04 δισ στερλινών στο τέλος της τρέχουσας χρήσης (Φεβρουάριος 2024), έχοντας επιτύχει ετήσια ποσοστιαία αύξηση 5% κι επαληθεύοντας τις αρχικές της εκτιμήσεις.

Ο βρετανικός όμιλος σχεδιάζει την προσθήκη ακόμη 200 καταστημάτων JD Sports μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο, καθώς επιταχύνει την δυναμική επέκταση του σήματός του διεθνώς. Επιπλέον, σε συνέχεια του μπαράζ εξαγορών συναφών αλυσίδων αθλητικών ειδών σε όλη την Ευρώπη -σε Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ολλανδία- δρομολογεί επίσης την εξαγορά και των καταστημάτων GAP στην Γαλλία. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης από τον περασμένο Μάιο η εξαγορά της γαλλικής εταιρείας αθλητικών ειδών Courir, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, προσθέτοντας στο δίκτυο σημείων πώλησης του ομίλου ακόμη 313 καταστήματα αθλητικών ειδών σε 6 ευρωπαϊκές χώρες και 36 σημεία σε πρώην γαλλικές κτήσεις και χώρες της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συρρίκνωση εισαγωγών ενδυμάτων σε όλη την Ευρώπη λόγω κάμψης κατανάλωσης

Το 2023 σηματοδότησε την ραγδαία κάμψη εισαγωγών ρούχων στην ενιαία αγορά με την Κίνα, το Μπανγκλαντές αλλά και την Τουρκία να καταγράφουν διψήφια κάμψη, καθώς οι μεγάλοι Ευρωπαίοι πελάτες τους περιόρισαν την παραγωγή τους.