ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αύξηση 47% στα κέρδη προ φόρων για την Entersoft στο 9μηνο

Η είσοδος σε νέες κάθετες αγορές μέσω εξαγορών παραμένει στρατηγική επιδίωξη για τον Όμιλο, με στόχο την παροχή ευρείας γκάμας προϊόντων στους πελάτες μας, τονίζει η εταιρεία.

Αύξηση 29% κατέγραψε στα έσοδα η Entersoft για το εννιάμηνο του 2023 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, στα 26,8 εκατ. ευρώ. Επίσης τα κέρδη προ φόρων είναι αυξημένα κατά 47% στα 5,3 εκατ. ευρώ. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο η είσοδος σε νέες κάθετες αγορές μέσω εξαγορών παραμένει στρατηγική επιδίωξη για τον Όμιλο, με στόχο την παροχή ευρείας γκάμας προϊόντων στους πελάτες μας, τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης μας, και την επίτευξη συνεργειών στην τεχνική ανάπτυξη της νέας γενιάς προϊόντων μας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εταιρείας:

  • Έσοδα 26,8 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 29% σε σχέση με το ενιάμηνο 2022 (20,7 εκατ.)
  • EBITDA 8,1 εκατ., αυξημένα κατά 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€5,6 εκατ.)
  • Κέρδη προ φόρων 5,3 εκατ., αυξημένα κατά 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€3,6 εκατ.)
  • Ταμειακά διαθέσιμα 11,1 εκατ. έναντι 14,8 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022 και καθαρά ταμειακά διαθέσιμα 2,1 εκατ. μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού ύψους 9,1 εκατ.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους συνεχίστηκε η θετική οργανική τάση που είχε σχηματιστεί στο πρώτο εξάμηνο σε ανάληψη νέων έργων και πελατών, σημειώνει η διοίκηση. Ο τομέας Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης σημείωσε εξαιρετική επίδοση, αλλά και οι υπόλοιποι οργανικοί τομείς ERP, WMS και λοιπών προϊόντων, κινήθηκαν αρκετά ανοδικά επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη υγειούς ζήτησης για τα προϊόντα του Ομίλου. Αυτό φαίνεται και από την σχεδόν κατά 50% αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων από Ετήσια Συμβόλαια και SaaS.

Η είσοδος σε νέες κάθετες αγορές μέσω εξαγορών παραμένει στρατηγική επιδίωξη για τον Όμιλο, με στόχο την παροχή ευρείας γκάμας προϊόντων στους πελάτες μας, τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης μας, και την επίτευξη συνεργειών στην τεχνική ανάπτυξη της νέας γενιάς προϊόντων μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2023 πέτυχαμε την είσοδο του Ομίλου στους κλάδους λογισμικού για φαρμακεία/φαρμακαποθήκες καθώς και property management, με τις εξαγορές του προϊόντος Smartware και της εταιρείας CGSoft αντίστοιχα. Στη συνέχεια, με την εξαγορά της εταιρείας SW Retailsoft, επεκτείναμε την παρουσία μας στο χώρο του Λογισμικού Εντατικής Λιανικής, και ιδιαίτερα στην αγορά των Super Markets, Mini Markets και Πολυκαταστημάτων.

Σε ότι αφορά στα ιδιοπαραγόμενα νέα προϊόντα, στα τέλη του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους ξεκίνησε η εμπορική διάθεση δύο οικογενειών προϊόντων, των Entersoft QuickBiz και Entersoft HR 360 και σηματοδοτούν την είσοδο του Ομίλου σε δύο νέες αγορές.

Το Entersoft QuickBiz είναι λογισμικό Εμπορικής και Οικονομικής διαχείρισης που απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν λύσεις πέραν της απλοϊκής ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το Entersoft HR 360 καλύπτει τη Διαχείριση Προσλήψεων, Διαχείριση Προσωπικού και Μισθοδοσία. Και οι δύο οικογένειες προϊόντων είναι οι μόνες στην αγορά που λειτουργούν πλήρως και αποκλειστικά από Web browser στο Cloud, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά πιο ανταγωνιστικές από αντίστοιχες που διατίθενται σήμερα. Συνεπικουρικά στην έναρξη εμπορικής διάθεσης του Entersoft HR 360 εντάσσεται και η πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας SmartCV.

Τέλος, η ενσωμάτωση και ανάπτυξη της Bit Software στη Ρουμανία εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον ετήσιο προϋπολογισμό. Εκτιμούμε ότι ο μετασχηματισμός που διενεργείται στην τρέχουσα χρονιά, θα συμβάλλει στην σταδιακή αύξηση των λειτουργικών περιθωρίων της Bit Software σε επίπεδο αντίστοιχο με της Entersoft, ενισχύοντας το συνολικό margin κερδοφορίας του Ομίλου όπως έχει ήδη εκτιμήσει η διοίκηση για το μέλλον.

Για το τελευταίο τρίμηνο, η ισχυρή εισερχόμενη ζήτηση και το βαθύ pipeline νέων έργων ενισχύει την εκτίμηση για διατήρηση αντίστοιχων ρυθμών ανάπτυξης εσόδων και κερδοφορίας, ενώ οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών σε νέα προϊόντα και η γεωγραφική επέκταση, θέτουν τις βάσεις για διατήρηση παρόμοιων ρυθμών και για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Στα 0,095 ευρώ το καθαρό μέρισμα στις 9/6 η αποκοπή

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματοςείναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ) που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023.