ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

AHEPA Hellas: Εκδήλωση με στόχο την ανακαίνιση ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Συμμετείχαν στελέχη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η AHEPA Hellas διοργάνωσε πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα φιλανθρωπικό γκαλά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κώτσηρας, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης

Η εκδήλωση άνοιξε με τις ομιλίες των ανώτατων στελεχών του συμβουλίου της AHEPA, του Κυβερνήτη της AHEPA Hellas Χρήστου Καραπιπέρη, του ύπατου κυβερνήτη Ευρώπης Βασίλειου Πετκίδη, του ανώτερου προέδρου Σάββα Τσίβικου.

Στις ομιλίες τους, τα στελέχη της οργάνωσης αναφέρθηκαν στη μεγάλη ιδέα και τα ιδεώδη του ελληνισμού, που οδηγούν την εθελοντική δράση και τη φιλανθρωπική προσφορά τής οργάνωσης για περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς και τις δράσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα το έργο και τη συνεισφορά της AHEPA και στον απανταχού ελληνισμό με κύριους άξονες την υγεία και την εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ακολούθησε ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία εξήρε τη δράση της AHEPA, καθώς και το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της αποτύπωμα, καθώς όπως τόνισε η οργάνωση δείχνει έμπρακτα την παρουσία της στην επίλυση προβλημάτων λειτουργικότητας. Αναφέρθηκε επίσης στο ίδιο το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, και την προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη δύναμη του ελληνισμού όταν ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, το ελληνικό πνεύμα, καθώς και στη υποστήριξη της οργάνωσης AHEPA προς τους Έλληνες που βρίσκονται εκτός συνόρων ή αφήνουν τη χώρα για να βρεθούν σε μία νέα ήπειρο, παρέχοντας ένα πλαίσιο υποστήριξης και ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν προσωπικότητες από τον κοινωνικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, οι οποίες συμπλέουν με τα ιδεώδη της AHEPA και συνεισφέρουν μέσα από την ατομική και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην ελληνική κοινωνία, όπως ο Βασίλης Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών και η Σοφία Ευφραίμογλου, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και μέλη της AHEPA Hellas για το έργο τους, όπως Θάνος Γεωργουλάς στον Πολιτισμό, ο Παναγιώτης Παντελιάδης στην Υγεία, ο κ. Αναστάσιος Σπανίδης, πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων G.P.A. στην επιχειρηματικότητα.

Βραβεύτηκαν επίσης και οι δωρητές-χορηγοί της εκδήλωσης για τη συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης. Η εκδήλωση έκλεισε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε αποσπάσματα από το μουσικό έργο «ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο» που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ηρώδειο.

Σκοπός της AHEPA από το 1922 είναι να προωθήσει τον ελληνισμό, την εκπαίδευση, την φιλανθρωπία, την υπευθυνότητα των πολιτών, καθώς και τον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα. Όντας η μεγαλύτερη και παλαιότερη ένωση με ελληνικές ρίζες, με περισσότερα από 40.000 μέλη στην οικογένεια της, η AHEPA έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν σε ιατρικές έρευνες, αρωγή για εύρεση εργασίας στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για το γλέντι στο «Ερυθρός Σταυρός» διέταξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Προηγήθηκε καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης. Στα πλάνα φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.
Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούνται 16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη πιο συχνή αιτία τραύματος σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας, ενώ αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών.
ESG

AstraZeneca: Στόχος να φυτέψει 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα έως το 2030

Το βραβευμένο πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις» εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρίας, με την περιβαλλοντική προστασία να αποτελεί βασικό πυλώνα της.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ενισχύονται τα νοσοκομεία του Λασιθίου με νέες προσλήψεις

Αφού παρουσίασε το πλάνο των προσλήψεων με τις fast track διαδικασίες, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως λειτουργικά.