ΓΔ: 1374.96 -0.44% Τζίρος: 25.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:13:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

GSK Ελλάδος: Στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Οι εθελοντές της GSK Ελλάδος με θετική ενέργεια και προσήλωση συμμετείχαν στην ανακατασκευή του νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, με δράσεις οι οποίες περιελάμβαναν τον καθαρισμό και το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Πιστή στη δέσμευσή της να επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που επιχειρεί, η GSK Ελλάδος υλοποίησε την εθελοντική πρωτοβουλία “Together Days”, στο πλαίσιο της οποίας περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τους εθελοντές της ΑΜΚΕ Humanity Greece, για την ανακατασκευή του νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, οι υποδομές του οποίου υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι εθελοντές της GSK Ελλάδος με θετική ενέργεια και προσήλωση συμμετείχαν στην ανακατασκευή, με δράσεις οι οποίες περιελάμβαναν τον καθαρισμό και το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τη διενέργεια γενικών επισκευών, και τη κατασκευή παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

Επιπροσθέτως,προχώρησαν στην τοποθέτηση σύνθετου χλοοτάπητα, την συντήρηση και αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς μέσω της συναρμολόγησης και εγκατάστασης νέων παιχνιδιών και οργάνων, προσέφεραν νέο σχολικό εξοπλισμό στις 2 αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εικαστικές παρεμβάσεις από καλλιτέχνες του Art Hub Athens.

Η δράση αυτή, η οποία προέκυψε μετά από προσεκτική χαρτογράφηση των αναγκών της πληγείσας περιοχής της Θεσσαλίας από τοHumanityGreece, έρχεται σε συνέχεια του πρώτου κύματος προσφοράς της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε και η GSK Ελλάδος ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, προχωρώντας στην έκτακτη συλλογή, μέσω των εργαζομένων της, και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. 

Ο κ. Antonino Biroccio, VP&General Manager της GSK Ελλάδος, ανέφερε σχετικά: «Στην GSK Ελλάδος, πιστεύουμε στη δύναμη της συλλογικής δράσης και στο αντίκτυπο που αυτή δύναται να έχει όταν οι άνθρωποι ενώνονται γιαέναν καλό σκοπό. Για τον λόγο αυτό,αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η έμπρακτη υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών», σχολιάζοντας στην συνέχεια: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους της GSK για την θετική τους διάθεση και αφοσίωση για την πραγματοποίηση αυτού του απτού αποτελέσματοςγια τα παιδιά, καθώς και την HumanityGreece για την άρτια συνεργασία και το αξιέπαινο έργο τους».

Παράλληλα, η κα Βασίλεια Παπαγιαννοπούλου, GovernmentAffairs&Market Access Director της GSK Ελλάδος τόνισε: «Η πρωτοβουλία “Together Days” αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας μας για την κοινωνική ευημερία και επισημαίνει τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Είμαστε υπερήφανοι για την εν γένει προσφορά μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και για την ανακατασκευή του τοπικού νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, φιλοδοξώντας αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών».

Η κα Γεωργία Παράσχου, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Humanity Greece, δήλωσε: «Η Δημόσια Παιδεία είναι ύψιστο αγαθό μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel & Elias έχουν επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας. Τόσο οι εθελοντές, όσο η τοπική κοινωνία, ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιόδωρη υποστήριξη της GSK Ελλάδοςκαι την συμβολή των εργαζομένων της σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Αυτή η συνέργεια όχι μόνο μας βοήθησε να αποκαταστήσουμε το νηπιαγωγείο σε άριστη κατάσταση, αλλά προσφέρει και μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία για τα παιδιά και την κοινότητα του Αρμενίου».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Στρατηγική συνεργασία της Deloitte με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το κοινό πλάνο δράσης περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ενεργειών που θα περιλαμβάνει συνεργασία τμημάτων για case study projects καθώς και τη δημιουργία podcasts με τη συμμετοχή στελεχών της επιχείρησης, καθηγητών, αποφοίτων ή/και φοιτητών.
ESG

ΑΔΜΗΕ: Βράβευση του προέδρου και CEO Μ. Μανουσάκη από το ΙΕΝΕ

«Nα ενσωματώσουμε μεγάλες ποσότητες ΑΠΕ στα ενεργειακά μας συστήματα και να αξιοποιήσουμε  στο μέγιστο βαθμό το πολύ πλούσιο αιολικό δυναμικό των θαλάσσιων λεκανών της Ευρώπης» ανέφερε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ.
Zavos
ESG

Γ. Ζαββός: Στηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις με χρηματοδοτικά εργαλεία

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στηρίζει με όλα τα χρηματοδοτικά της εργαλεία τις νεοσύστατες επιχειρήσεις παρέχοντας εγγυήσεις έως και 80% του δανείου και συγχρηματοδοτώντας έως και το 50% του δανείου» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.
ESG

Eurobank: Μπροστά για την Παιδεία με την βράβευση 384 αριστούχων

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Τράπεζα προχωρεί τώρα στην αναβάθμιση, επέκταση και διεύρυνση του προγράμματος, με έμφαση στην εξειδίκευση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας.