ΓΔ: 1378.94 -0.15% Τζίρος: 16.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:23:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Ξεκινά στις 6 Μαρτίου ο κύκλος εκδηλώσεων «Καταθέσεις Πολιτισμού» της ΤτΕ

Συνεχίζεται για ακόμα μία χρονιά ο επιτυχημένος κύκλος εκδηλώσεων, με θέματα που αφορούν την σύγχρονη τέχνη, ιστορία και αρχαιολογία είναι οι άξονες των εφετινών συζητήσεων.

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίζει και εφέτος τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», τον οποίο υλοποιεί στο πλαίσιο της συμβολής της Τράπεζας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. 

Ο φετινός έκτος κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: τέχνη, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου με τη συνομιλία της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου Συραγώ Τσιάρα. Θέμα της συζήτησης θα είναι: «Μιλάμε την ίδια γλώσσα με την Τέχνη;» 

Θα ακολουθήσουν:

  • Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς θα συνομιλήσει με τον καθηγητή και πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη με θέμα «50 Χρόνια Μεταπολίτευσης: Γίναμε Ευρώπη;».
  • Τετάρτη 24 Απριλίου 2024: Η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου θα συνομιλήσει με τον ακαδημαϊκό, ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ με θέμα «Ιστορίες από μάρμαρο και ξερολιθιά στα αλώνια του χρόνου». 

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18:30.
  • Είσοδος: Πανεπιστημίου 21.
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή  από τις 17:45. 
  • Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής εδώ.  
  • Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.
     
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος
ESG

ΤτΕ: Εθνικός συντονιστής της παγκόσμιας εκστρατείας «Global Money Week»

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΟΣΑ που αφορά την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης. Η εκστρατεία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης των νέων για βασικές οικονομικές έννοιες.
Τράπεζα της Ελλάδος
ESG

ΤτΕ: Δεύτερη χρονιά για το διεπιστημονικό σεμινάριο οικονομικής ιστορίας

Το σεμινάριο φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο συνάντησης ερευνητών, οι οποίοι, ενώ προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, συγκλίνουν στο ενδιαφέρον τους για την οικονομική ιστορία.
businessdaily-Stournaras-Giannis-TtE
ESG

ΤτΕ: Αναμνηστικό νόμισμα για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κων. Καραθεοδωρή

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των Ελλήνων της διασποράς που διακρίνονται για την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος προς την πατρίδα τους, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ESG

Γ. Στουρνάρας: Επιτακτική ανάγκη για ταχεία μετάβαση σε βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως οι κεντρικές τράπεζες και οι εποπτικές αρχές, διεθνώς, συνεχίζουν να ενσωματώνουν περαιτέρω θέματα βιωσιμότητας στις λειτουργίες τους.