ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τρ. Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Οι δράσεις του EQUALL ωφέλησαν πάνω από 5.200 άτομα

Οι δράσεις του EQUALL, που υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς και στο πλαίσιο Συμφώνων Συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς, στοχεύουν να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της κουλτούρας της συμπερίληψης.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής Eταιρικής Kοινωνικής Yπευθυνότητας που εφαρμόζει, δημιούργησε το πρόγραμμα EQUALL, αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.Το πρόγραμμα EQUALL που κλείνει δύο χρόνια επιτυχημένης υλοποίησης, αναπτύσσεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Ισότητα των Φύλων
  • Μέριμνα για τα Παιδιά
  • Νέα Γενιά
  • Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

Οι δράσεις του EQUALL, που υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς και στο πλαίσιο Συμφώνων Συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς όπως η UNICEF και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, στοχεύουν να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της κουλτούρας της συμπερίληψης, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών και στον περιορισμό των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουν ευάλωτα άτομα και κοινωνικές ομάδες. Οι δράσεις του EQUALL σχεδιάζονται με στόχο την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την επαγγελματική εξέλιξη, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. 

Μέχρι σήμερα, από τις δράσεις του προγράμματος EQUALL – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων, έχουν ωφεληθεί πάνω από 5.200 άτομα και μέχρι το τέλος του 2025 το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει συνολικά:

  • Πάνω από 2.900 γυναίκες στον πυλώνα της Ισότητας των Φύλων
  • Πάνω από 10.000 παιδιά στον πυλώνα της Μέριμνας για τα Παιδιά
  • Πάνω από 12.000 νέες και νέους στον πυλώνα της Νέας Γενιάς
  • Πάνω από 500 άτομα στον πυλώνα των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

Η Τράπεζα Πειραιώς, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και επιδιώξεις, θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο, επιστρέφοντας με απτά οφέλη για την κοινωνία, μέρος της αξίας που δημιουργεί.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.equall.gr/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

EXIT ABOVE – After the tempest: Μία παράσταση με την χορηγία της Πειραιώς

Για την Πειραιώς η συνεργασία αυτή αποτελεί μια κορυφαίας αξίας πρωτοβουλία που διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
ESG

Η Τράπεζα Πειραιώς στο Forum των Δελφών με το πρόγραμμα EQUALL

Διακεκριμένοι ομιλητές, ανέπτυξαν θέματα που καλύπτουν την ευρύτερη επιστημονική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική συζήτηση για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον δρόμο προς μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
ESG

Συνεργασία Πειραιώς Asset Management για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό

Η συμφωνία που υπεγράφη από τον CEO της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ κ. Ηρ. Μπαμπλέκο και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού κ. Ν. Φίλιππα, περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων σε ομάδες του πληθυσμού.
ESG

H Tρ. Πειραιώς χορηγός της παράστασης «Η Bαλκυρία» της Λυρικής Σκηνής

Η υποστήριξη του Πολιτισμού και των Τεχνών αποτελεί για την τράπεζα θεμελιώδη πυλώνα της Εταιρικής της Υπευθυνότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η τράπεζα  ενισχύει και ενθαρρύνει δράσεις και πρωτοβουλίες.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Ερευνητικό έργο και λεύκωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας

Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς «Ημέρες Μνήμης του Ελληνισμού, 1922-1924», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.