ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ARSIS
(από αριστερά): Ν. Γαβαλάς Νόμιμος Εκπρόσωπος ΑΡΣΙΣ, Κ. Βλάχος, Επικεφαλής doValue Greece Βορείου Ελλάδος, Τ. Πανούσης CEO doValue Greece, Β. Βούρδας Διευθυντής Διαχείρισης Στεγαστικών Δανείων doValue Greece, Π. Τσακίρης Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Μ. Δερμεντζοπούλου Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας, Ν. Κουκουράκη Επικεφαλής Marketing και Επικοινωνίας doValue Greece.

Η doValue Greece αναβαθμίζει ενεργειακά το Κέντρο Φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ

Η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε και υλοποίησε η doValue Greece, εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τον άνθρωπο

Την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, ολοκλήρωσε η doValue Greece, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της να αποδεικνύει, κάθε φορά, έμπρακτα, τη δέσμευση που έχει αναλάβει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των αναγκών της.  

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσίαση του έργου, το οποίο βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή, πραγματοποιήθηκε σήμερα  (Πέμπτη 25 Απριλίου), από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της doValue Greece, κ. Τάσο Πανούση.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου αφορά, στην αντικατάσταση των συνολικά 35  κουφωμάτων - παράθυρα και μπαλκονόπορτες - του κύριου ξενώνα. Πρόκειται για  πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, τεσσάρων εποχών, με αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) με συντελεστή κάτω από 2. Εξασφαλίζουν έτσι, καλύτερη θερμοκρασία εντός του κτιρίου καθώς και πολύτιμη εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημειώνεται πως η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, η οποία φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών, δημιουργήθηκε το 2009 και για πρώτη φορά από την ίδρυσή της πραγματοποιείται  ένα,  τέτοιου μεγέθους, έργο αναβάθμισής του κτιρίου της. Η επιλογή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από τη doValue, έγινε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Δομής, καθώς κρίθηκε ως πρώτης και άμεσης προτεραιότητας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, κ. Τάσος Πανούσης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε κατά την ομιλία του: «Η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο των νέων, αποτελεί για εμάς σταθερή και συνειδητή επιλογή και επιβεβαιώνει  την προσήλωση της doValue στις αρχές και της αξίες που διέπουν ολόκληρη της φιλοσοφία της. Υποστηρίζοντας τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και υλοποιώντας το σημαντικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισής του, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που διαμένουν σε αυτή». 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Δερμεντζοπούλου επισημαίνοντας: «Η συνεργασία με ιδιώτες, όπως η Do Value, δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μας η συνδρομή των ιδιωτών, δεδομένου ότι αποδείχθηκε στην πράξη η ορθότητα στήριξης δομών ιδιαίτερα όταν ασχολούνται με παιδιά. Το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να έχουν ορατό αντίκτυπο και να αποδίδουν στην κοινωνία», ενώ ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Π. Τσακίρης τόνισε τη διάθεση για προσφορά της DoValue και τη σημαντική συμβολή της να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ ο κ. Νίκος Γαβαλάς εξήρε την σημαντικότητα της προσφοράς της doValue, αναφέροντας πως  η υποστήριξη αποτελεί εξαιρετικό παράγοντα στη δύσκολη διαδρομή της Δομής και παράλληλα ένα «μάθημα» για την αξία παρεμβάσεων που βελτιώνουν τη ζωή των παιδιών όπως και της τοπικής κοινωνίας συνολικά. 

Η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε και υλοποίησε η doValue Greece, εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τον άνθρωπο και τις πολύτιμες αξίες της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η doValue Greece, μεταξύ άλλων, στηρίζει το καινοτόμο πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στέκεται δίπλα στους μαθητές των ακριτικών νησιών και των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, ενώ πρόσφατα ενεργοποίησε το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας που αποσκοπεί στην επιμόρφωση των νέων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arsis X DoValue
ESG

Δράσεις από την doValue για την κοινωνία και καλύτερο περιβάλλον

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή.
ESG

Κάθε μέρα «δίπλα στη γυναίκα» - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Pampering Room αποτελεί ένα χαλαρό χώρο φιλοξενίας για τις γυναίκες με καρκίνο και τις οικογένειές τους, στον οποίο βρίσκουν υποστήριξη, ευεξία και ηρεμία, καθώς και συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό.