ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Stournaras
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας

Ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης όπου και ανακοίνωσε την έκδοση ασημένιου συλλεκτικού νομίσματος με αφορμή την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Τον κ. Διοικητή συνόδευε η Υποδιοικήτρια κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης κ. Ιωάννης Τσικριπής, η Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών κα Μαρία Κουτσούκαλη, ο Διευθυντής Χρηματικού κ. Γεώργιος Γύπαρης, η Διευθύντρια του Γραφείου Διοικητή κα Αλίκη Δουλή και η επικεφαλής του Γραφείου Υποδιοικήτριας κα Δήμητρα Δημητροπούλου.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, στο αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά. Ο κ. Διοικητής απηύθυνε χαιρετισμό και ανακοίνωσε την έκδοση συλλεκτικού ασημένιου νομίσματος για τα Μαρτυρικά Χωριά. Στον χαιρετισμό του ο κ. Διοικητής ανέφερε: «Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί πάντοτε υποχρέωσή της να συμβάλλει στην έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων που προβάλλουν σημαντικές ιστορικές επετείους της χώρας. Δυστυχώς η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο σε όλη τη γεωγραφική της έκταση να έχει δεκάδες χωριά και πόλεις τα οποία υπέστησαν βάναυσες σφαγές αμάχου πληθυσμού, κατατάσσοντάς τη, σε αναλογία πληθυσμού, στις πρώτες θέσεις θυμάτων κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Μια άλλη επίσης θλιβερή σύμπτωση είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη έγιναν οι τελευταίες θηριωδίες των κατακτητών το έτος 1944.
Από αυτόν εδώ τον τόπο, προσπαθώντας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε από την εκδήλωσή σας την έκδοση ενός συλλεκτικού νομίσματος αφιερωμένου σε όλα αυτά τα κατεστραμμένα χωριά και στους αθώους συμπατριώτες μας, με την ευχή το αίμα που χύθηκε στα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας να είναι και το τελευταίο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Νομισματοκοπείο της θα υλοποιήσει μια νομισματική έκδοση ασημένιου συλλεκτικού νομίσματος επιμελημένης κοπής σε ειδική συσκευασία φιλοτεχνημένη από τους καλλιτέχνες της, η οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.»  

Την ίδια ημέρα η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων.

Το Σάββατο 25 Μαΐου ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας, συνοδεία των μελών της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, παρακάθισε σε δείπνο προς τιμήν του που παρέθεσαν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Τέλος, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κρήτη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου το Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση και με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Την Πέμπτη 23 Μαΐου, η Διοίκηση της Τράπεζας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Stournaras-Giannis-TtE
ESG

ΤτΕ: Αναμνηστικό νόμισμα για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κων. Καραθεοδωρή

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των Ελλήνων της διασποράς που διακρίνονται για την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος προς την πατρίδα τους, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Στουρνάρα: Κανένα βήμα πίσω στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Μιλώντας στο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ και αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, την οποία χαρακτήρισε κατά 80% εισαγόμενο φαινόμενο, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι θα «πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού».
TMEDE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΜΕΔΕ: Διεθνές συνέδριο για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης

Σκοπός του συνεδρίου, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει τις μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Πρότυπο επιχειρηματικού μοντέλου η Συν. Τράπεζα Καρδίτσας

«Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικά χρόνια πριν είχα διαφορετική εικόνα από αυτή που έχω σήμερα για τις συνεταιριστικές τράπεζες και τη σημασία που έχουν για την τοπική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.