ΓΔ: 2053.42 -1.04% Τζίρος: 155.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:42:35
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
Φώτο: Shutterstock

ΟΛΠ: Νέο πρόγραμμα υποτροφιών 30.000 ευρώ για πρωτοετείς φοιτητές

Ο ΟΛΠ ανακοινώνει νέο πρόγραμμα 10 υποτροφιών συνολικής αξίας 30.000 ευρώ για πρωτοετείς φοιτητές από Πειραιά, Πέραμα, Κερατσίνι–Δραπετσώνα και Σαλαμίνα, ενισχύοντας την εκπαίδευση.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου Προγράμματος Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη της νέας γενιάς και η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν σε πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων.

 Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αποφοίτους δημόσιων γενικών ή επαγγελματικών λυκείων, που είναι δημότες των Δήμων Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου–Δραπετσώνας και Σαλαμίνας. Κάθε υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ και θα καταβληθεί εφάπαξ στους δικαιούχους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ο ΟΛΠ επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση των νέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες και να προάγει την ακαδημαϊκή αριστεία.

 Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευσή του απέναντι στην κοινωνία και τις επόμενες γενιές, που αποτελούν τη βάση της μελλοντικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, στις 16:30. Η διαδικασία περιλαμβάνει και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία υποβολής και το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΛΠ Α.Ε.: www.olp.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Η ΕΕ εξετάζει εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών για Γάζα

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα εξετάσουν πρόταση για εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών, που θα αναπτυχθούν στη Γάζα. Η πρόταση συνδέεται με το σχέδιο 20 σημείων για τη Γάζα, ενώ η πρόοδος της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς παραμένει αβέβαιη.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονήσιοι στρατιώτες στη Γάζα: Υγεία και κατασκευές η προτεραιότητα

Η Ινδονησία εκπαίδευσε έως 20.000 στρατιώτες για να συνδράμουν σε υγεία και κατασκευές στο πλαίσιο αποστολής διατήρησης ειρήνης στη Γάζα, συμμετέχοντας σε πολυεθνική δύναμη που συζητούν ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος και Κατάρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για το βιβλίο Τσίπρα: Δεν θα το διαβάσω, αλλά θα ενημερωθώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να το διαβάσει και εκφράζοντας επιφυλάξεις για πολιτικούς που επικεντρώνονται στην υστεροφημία τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκσυγχρονισμός της παιδείας και αλλαγές στο Λύκειο στο επίκεντρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της παιδείας, αναβάθμισης της διδασκαλίας και ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των μαθητών, ενώ προανήγγειλε προτάσεις για ένα νέο μοντέλο Λυκείου και ευρύ διάλογο για πιθανές αλλαγές στις πανελλαδικές.