ΓΔ: 857.3 0.72% Τζίρος: 4.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:44:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ds-posostosi-eisigmenes
Φώτο: Shutterstock

Ενημερωτική ημερίδα για τις νέες προτεραιότητες Δ.Σ. των εταιρειών

Η ημερίδα διεξάγεται με την στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της εταιρείας επιμόρφωσης μελών ΔΣ Financial Times BDP και με περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων.

Ημερίδα με τίτλο «Αναβαθμίζονται στην ατζέντα των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών τα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG)» πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαΐου, ώρα 17:00, στη Βρετανική Κατοικία με δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής μετάδοσης σε webcast.

Οι περισσότερες εταιρείες αντιμετωπίζουν ήδη από αρκετά καιρό εντεινόμενες πιέσεις από επενδυτές, πελάτες αλλά και εποπτικούς οργανισμούς προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα θέματα ESG. Παράλληλα με τις πρωτοφανείς απαιτήσεις της πανδημίας, πολλές εταιρείες βρίσκονται στη φάση αναπροσαρμογής των προτεραιοτήτων ώστε να ικανοποιηθούν κριτήρια ESG στην λειτουργία τους. Θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η συμμέτοχη γυναικών στη διοίκηση των εταιρειών, οι απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών, οι νέες ευκαιρίες και κίνδυνοι συνιστούν το πλέγμα θεματολογίας που φθάνει σε επίπεδο ΔΣ των εταιρειών καθώς απαιτούνται αποφάσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι αποφάσεις αυτές προϋποθέτουν τον επανασχεδιασμό πολλών εταιρικών λειτουργιών. Η ουσιαστική πρόκληση αφορά την ευκαιρία ζητήματα ESG να ενσωματωθούν αποτελεσματικά στην στρατηγική και τις δραστηριότητες των εταιρειών που πρέπει να επικοινωνήσουν πειστικά την αφοσίωσή τους στις προτεραιότητες αυτές.

Στην ενημερωτική ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, στελέχη και επιχειρηματίες που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο.Στην κεντρική εισήγηση της ημερίδας είναι η Τζένιφερ Τσιμ, εταίρος της διεθνούς εταιρείας Oliver Wyman που διαθέτει σημαντική εμπειρία στην συμβουλευτική  σε θέματα κεφαλαιαγορών, τραπεζικής καθώς και σε μεγάλους οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος. Η Τζένιφερ Τσιμ, έχει ασχοληθεί με διαχείριση των κοινωνικών επιπτώσεων από επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι απόφοιτος της Οξφόρδης και πρόσφατα συμμετείχε σε μελέτη που αφορά την πρωτοβουλία κλιματικής αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερίδα προσφέρει σε όσους την παρακολουθήσουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα διλλήματα του επιχειρηματικού σκηνικού που αλλάζει αλλά και αναδεικνύει ευκαιρίες που κρύβουν προκλήσεις της εποχής. 

Μετά την κεντρική εισήγηση ακολουθεί συζήτηση με διακεκριμένα στελέχη που διαχειρίζονται θέματα ESG από θέσεις ευθύνης. Συμμετέχουν οι:

  • Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος Τράπεζας Αττικής.
  • Θεοδώρα Αντωνακάκη, σύμβουλος, Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Ντίνος Μπενρουμπή, Εκτελεστική Επιτροπή Μυτιληναίος.
  • Μαρία Αλεξίου, σύμβουλος θεμάτων ESG, ΤΙΤΑΝ. 
  • Μιχάλης Σπανός, σύμβουλος Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης.

Η ημερίδα διεξάγεται με την στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της εταιρείας επιμόρφωσης μελών ΔΣ  Financial Times BDP και με περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο +30 211 4110900 ή www.betterfuture.gr 

Εγγραφές: https://www.eventora.com/en/Events/elevating-esg-matters-boardroo
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DEI
ESG

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,4 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από ΑΠΕ

Η επιχείρηση εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου, τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα μειωθούν κατά 16.000 τόνους. 
E-bike festival
ESG

Το πρώτο φεστιβάλ ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση στην Ελλάδα

Το ΔΕΗ e-bike Festival ταυτίζεται απόλυτα με τη στρατηγική πράσινου μετασχηματισμού της ΔΕΗ, τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και την υπευθυνότητα της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, τονίζει η εταιρεία.
Alpha Bank
ESG

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.