ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Φώτο: Shutterstock

Προτεραιότητα για τις εταιρείες ενέργειας η εφαρμογή των κριτηρίων ESG

Σύμφωνα με έρευνα της KPMG, το 60% των εταιρειών ενέργειας σχεδιάζει να εφαρμόσει πιο αυστηρές πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης.

Οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες των επικεφαλής σε εταιρείες ενέργειας αναδεικνύονται στην παγκόσμια έρευνα της KPMG 2021 CEO Outlook Pulse Survey.

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι CEOs σε εταιρείες ενέργειας αφουγκράζονται την αλλαγή, επαναπροσδιορίζουν τους κινδύνους και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου.

Η βιομηχανία της ενέργειας εξακολουθεί να αποτελεί έναν απαραίτητο κλάδο για την οικονομία, καθώς οι οργανισμοί σε όλες τις βιομηχανίες αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια νέα πραγματικότητα και ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της COVID-19.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν μια εικόνα αισιοδοξίας στη βιομηχανία που αγκαλιάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας.

Τα βασικά μηνύματα που προκύπτουν από τους CEOs των εταιρειών ενέργειας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Το 37% βλέπει μια επιστροφή στην ομαλότητα προς το τέλος του 2021, ενώ το 43% δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητές τους έχουν αλλάξει για πάντα ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
  • Το 60% σχεδιάζει να εφαρμόσει πιο αυστηρές πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).
  • H βιωσιμότητα και η κλιματική αλλαγή αναγνωρίστηκαν ως ο κορυφαίος κίνδυνος για την ανάπτυξη του οργανισμού τους τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το 43%.
  • Το 57% δηλώνει ότι ανησυχεί ότι δεν θα έχουν όλοι οι υπάλληλοί τους πρόσβαση σε ένα εμβόλιο COVID-19 και το 37% δηλώνουν ότι ανησυχούν για την παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19 και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει στους υπαλλήλους που επιλέγουν να μην το χορηγηθούν.
  • Το 100% δηλώνει ότι είναι σίγουροι για τις προοπτικές ανάπτυξης της ενεργειακής βιομηχανίας και το 93% αισθάνεται σίγουρο για τις προοπτικές άμεσης ανάπτυξης στη δική τους επιχείρηση.
  • Το 83% αναμένει χαμηλή έως μέτρια δραστηριότητα M&A (Mergers and Acquisitions) τα επόμενα τρία χρόνια.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της έκθεσης ο Δημήτρης Παπακανέλλου, γενικός διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε:

«Ο κλάδος της ενέργειας διέρχεται μια περίοδο μεγάλης αλλαγής, η οποία οδηγείται από την ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την μεταστροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι προοπτικές του κλάδου διαφαίνονται εξαιρετικές, κάτι που αναγνωρίζεται καθολικά από τους CEOs των εταιρειών του κλάδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Σταδιακά αποκαθίσταται η παραγωγή σε διυλιστήριο στο Αρμπίλ

Η παραγωγή πετρελαίου ξεκινά ξανά σταδιακά στο διυλιστήριο Σαμάκ, στο νοτιοδυτικό Αρμπίλ του Ιράκ, μετά τη διακοπή λόγω πυρκαγιάς σε αποθήκη καυσίμων που τέθηκε υπό έλεγχο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και του διυλιστηρίου.
Σημαία Ιράκ κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία-Ιράκ: Ετήσια συμφωνία για τη χρήση του αγωγού πετρελαίου

Η Τουρκία και το Ιράκ υπέγραψαν ετήσια συμφωνία για τη λειτουργία του αγωγού αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας. Η συμφωνία αφορά ημερήσια δυναμικότητα 750.000 βαρελιών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πλοίο

Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά διυλιστήρια στη Μπασκορτοστάν, περίπου 1.600 χλμ. από τα σύνορα, και βύθισε ρωσικό εμπορικό πλοίο με κυρώσεις, ενώ στόχευσε και άλλους στόχους στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων διέκοψε διυλιστήριο στο Αρμπίλ

Φωτιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στο διυλιστήριο Σαμάκ κοντά στο Αρμπίλ Ιράκ, διέκοψε τη λειτουργία του, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Οι πυροσβέστες επιχειρούν να περιορίσουν τη φωτιά.