ΓΔ: 1232.64 0.96% Τζίρος: 13.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών

Με τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής ενισχύεται το ΣΔΟΕ από την Παπαστράτος

Ο νέος, προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το ΣΔΟΕ, στο καθημερινό του έργο για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Παραδόθηκε χθες, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κας Αθηνάς Καλύβα, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής, ύστερα από δωρεά που πραγματοποίησε η εταιρεία Παπαστράτος. Ο νέος, προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το ΣΔΟΕ, στο καθημερινό του έργο για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της περιστολής του λαθρεμπορίου, ενός φαινομένου που πλήττει σοβαρά την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ορατά, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για μηδενική ανοχή απέναντι στα οργανωμένα δίκτυα του παράνομου εμπορίου. Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε σύντομο διάστημα εξαρθρώθηκαν 13 πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια παραγωγής παράνομων τσιγάρων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις.   

Με αφορμή την παράδοση του εξοπλισμού που δώρισε η εταιρεία Παπαστράτος στο ΣΔΟΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή στείλαμε ένα σαφές μήνυμα. Δεν πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή απέναντι σε όλους αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από ένα οργανωμένο πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την περιστολή του λαθρεμπορίου, φέρνοντας απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία Παπαστράτος για την νέα, σημαντική δωρεά κρίσιμου τεχνολογικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Βεσυρόπουλος: Στόχος του ΣΔΟΕ η αποκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων

Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι ενέργειες της ΑΑΔΕ είναι συνεχείς και εντατικές και έχουν κατορθώσει να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα προς την αποκάλυψη και την καταπολέμηση παράνομων πράξεων.
ESG

Παπαστράτος: Απολογισμός του πρώτου προγράμματος αναδάσωσης στην Αττική

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη φύτευση 70.000 δέντρων, σε 1.000 στρέμματα πυρόπληκτων περιοχών, με το έργο, ύψους 1 εκατ. ευρώ, να θεωρείται αναγκαίο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής γης.