ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στον Πειραιά από το ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η κατάσχεση αφορά 13,75 κιλά, ενώ η ναρκωτική ουσία βρίσκονταν κρυμμένη σε ειδική κρύπτη κοντέινερ το οποίο μετέφερε μπανάνες.

Στην κατάσχεση 13,75 κιλών κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη σε κοντέινερ στον λιμάνι του Πειραιά, ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών: «Οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στις 19 Ιανουαρίου 2022, στα πλαίσια διϋπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, κατέσχεσαν 22 ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 13 κιλών & 75 γραμμαρίων, που εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη εντός εμπορευματοκιβωτίου, στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενου από τον Ισημερινό, έμφορτου με μπανάνες.

Η ανακάλυψη και κατάσχεση της ανωτέρω ποσότητας κοκαΐνης έγινε κατόπιν συστηματικών ελέγχων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από χώρες υψηλού κινδύνου, με σκοπό τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών και την αποφυγή της διασποράς τους στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή επικράτεια, με τη χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος (X-RAY) ελέγχου και σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια επακόλουθων ενεργειών με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών, υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και οι έρευνες συνεχίζονται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ileia_paralia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα των καταγγελιών για παραβάσεις στις παραλίες

Ο χρήστης με την εφαρμογή MyCoast θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες και ποιες οι ποινές που προβλέπονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονη που ως «δικηγόρος» απέσπασε 280.000 ευρώ

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από καταγγελία γυναίκας από την οποία πήρε άνω των 100.000 ευρώ. Ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα με τα οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Αττική και επαρχία

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/1), με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.