ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Μεταξύ των 20 ελληνικών εταιρειών που «αλλάζουν τον κόσμο» η Alpha Bank

Η τράπεζα διακρίθηκε στην ειδική λίστα «Change the World» την οποία καταρτίζουν το Fortune Greece και η KKS Advisors και αφορά τον τρόπο διαχείρισης θεμάτων ESG.

Μεταξύ των 20 ελληνικών επιχειρήσων οι οποίες εντάχθηκαν στη λίστα του περιοδικού Fortune Greece και της KKS Advisors «Change the World» εντάσσεται η Alpha Bank, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της. 

Η τράπεζα τονίζει ότι «σημείο αιχμής για τη διάκριση αποτέλεσε το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση, μέσω του οποίου η τράπεζα στηρίζει την κρατική δράση e-astypalea, που παρέχει στους κατοίκους της Αστυπάλαιας επιδότηση έως Εύρω 12.000 για αγορά ηλεκτροκίνητου μεταφορικού μέσου. Η πρωτοβουλία της Alpha Bank εναρμονίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που σχετίζονται με τη Δράση για το Κλίμα και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τις πόλεις και τις κοινότητες προκειμένου να μειώσουν το κλιματικό τους αποτύπωμα, καθώς δίνει στους κατοίκους του νησιού τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για να επιλέξουν έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης».

Στη φετινή έρευνα του Fortune και της KKS Advisors, παράλληλα με παράγοντες όπως η μετρήσιμη κοινωνική επίδραση, τα εταιρικά αποτελέσματα, η εταιρική ενσωμάτωση και η συμβολή στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αξιολογήθηκε και ο βαθμός ενσωμάτωσης και διαχείρισης των θεμάτων ESG.

«Η Alpha Bank, ήδη από το 2019, έχει υπογράψει τις έξι αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής της διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών UNEP FI (United Nations Environment Program Finance Initiative), δηλώνοντας τη δέσμευσή της να αυξήσει το θετικό της αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, η Τράπεζα σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση αποτελεί την ιδανική λύση χρηματοδότησης για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς (ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι κ.λπ.), με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Παράλληλα, η Alpha Bank έχει δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα που προωθούν έμπρακτα την πράσινη ενέργεια στην καθημερινότητά μας και στοχεύουν να αποτελέσουν τις κύριες επιλογές των Πελατών της στα επόμενα χρόνια. Πέραν από το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση, η σειρά Alpha Πράσινες Λύσεις περιλαμβάνει και καταναλωτικό δάνειο με προνομιακούς όρους για οικολογική αναβάθμιση κατοικίας, καθώς και το στεγαστικό πρόγραμμα “Ενεργειακό Σπίτι”, που υποστηρίζει μία ενεργειακά αποδοτική κατοικία, με χρηματοδότηση που ανέρχεται στο 80% της αξίας του ακινήτου και προνομιακή τιμολόγηση.

Για την Alpha Bank, η ένταξή της στη λίστα “Change the World”, αποτυπώνει τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση του ηγετικού ρόλου που διαδραματίζει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία», υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση της Alpha Bank

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ESG

Η Alpha Bank στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Η Alpha Bank υλοποιεί ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων για τους πληγέντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες, στις περιοχές της χώρας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.
Alpha Bank
ESG

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.
ESG

Στη στήριξη των Μονάδων Υγείας 13 νησιών προχωρά η Alpha Bank

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 64 νησιά με συνολικό πληθυσμό 800.000 κατοίκους και εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.