ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΔΜΗΕ

ΑΔΜΗΕ: Ευκαιρίες απασχόλησης για νέους επαγγελματίες μέσω του IPTO Talent

Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «IPTO talent» ξεκίνησε σήμερα, μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσλήψεων, και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου. 

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ ) ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «IPTO talent», με το οποίο προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέες και νέους επιστήμονες, στηρίζοντας την προσπάθεια ανάσχεσης του brain drain, δηλαδή της «εκροής» ανθρώπινου δυναμικού νεαρής ηλικίας και υψηλών προσόντων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Το νέο πρόγραμμα προσέλκυσης ταλέντων του ΑΔΜΗΕ απευθύνεται σε διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, διπλωματούχους Μηχανολόγους Μηχανικούς και πτυχιούχους Πληροφορικής, με ελάχιστη (έως δύο έτη) ή καθόλου εργασιακή εμπειρία, και τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία  από το υψηλών προδιαγραφών περιβάλλον εργασίας του ΑΔΜΗΕ. 

Οι 10 καταλληλότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι θα επιλεγούν μετά από ατομικές συνεντεύξεις και διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης, θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό του ΑΔΜΗΕ με έμμισθη σχέση πλήρους απασχόλησης διάρκειας ενός χρόνου, και θα εργαστούν σε ισάριθμα νέα projects του Διαχειριστή, αποκομίζοντας σημαντική γνώση και εμπειρία από διαφορετικά πεδία της δραστηριότητάς του. 

Οι νέοι συνεργάτες θα λάβουν εισαγωγική εκπαίδευση και καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, ενώ θα δοκιμαστούν σε διάφορες θέσεις εργασίας είτε στις Κεντρικές Υπηρεσίες είτε σε Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας, πριν από την ένταξή τους στις ομάδες που θα αναλάβουν την υλοποίηση των 10 νέων έργων.

Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «IPTO talent» ξεκίνησε σήμερα, μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσλήψεων, και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα των υποψηφίων είναι τα εξής:

  • Δίπλωμα ή πτυχίο της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, νομίμως αναγνωρισμένο, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού ή Πληροφορικής.
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών συναφής με τις ζητούμενες ειδικότητες. 
  • Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.
  • Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων: https://apply.workable.com/admie/?lng=el 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Εξάρχου: Η κύρια πρόκληση στην αγορά είναι ο ίδιος της ο ανταγωνισμός

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Intrakat, θα απαιτηθεί περαιτέρω ευελιξία στο ενεργειακό σύστημα, ώστε οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας να εγκαθίστανται γρήγορα για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση ανάμεσα στην παραγωγή ΑΠΕ και τα φορτία στο δίκτυο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Ηλεκτρικός χώρος 2 GW για αγορά ΥΑΠ στην Ελλάδα

Τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα είναι κρίσιμα για την επίτευξη ενός κεντρικού στόχου της ενεργειακής πολιτικής, που είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε εξαγωγέα καθαρής ενέργειας, από εισαγωγέα ορυκτών καυσίμων που ήταν ιστορικά, σημείωσε ο κ. Μανουσάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας με Ιταλία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης συναντήθηκε με την Ιταλίδα ομόλογό του όπου και επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να τριπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών.