ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ote-elena papadopoulou
Φώτο: Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ

Για τρίτη χρονιά στον δείκτη Gender Equality 2022 του Bloomberg o OTE

O δείκτης Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2022, στον οποίο έχουν ενταχθεί συνολικά 418 εταιρείες 11 κλάδων από 45 χώρες και περιφέρειες, παγκοσμίως, αναδεικνύει τις πρακτικές και τις πολιτικές που σχετίζονται με το φύλο, σε εταιρείες εισηγμένες.

Οι πρωτοβουλίες του ΟΤΕ για την ισότητα των φύλων και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας καθώς και η διαφάνεια στη δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων αναγνωρίστηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά από τον διεθνή δείκτη Bloomberg Gender Equality Index (GEI).

O OTE επιλέχτηκε από έναν από τους πιο σημαντικούς δείκτες σε θέματα ισότητας των φύλων, να βρίσκεται ανάμεσα σε 418 εταιρείες παγκοσμίως από 45 χώρες, που κεφαλαιοποίησή τους ξεπερνά τα 16 τρισ. δολάρια. Ο Bloomberg GEI συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των διαθέσιμων ESG στοιχείων προς τους επενδυτές.

«Η συμμετοχή μας στο δείκτη ισότητας των φύλων του Bloomberg επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ισότιμη συμμετοχή όλων και το σεβασμό της διαφορετικότητας στον όμιλο ΟΤΕ. Πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίσοι, για αυτό και συνεχίσαμε να ενισχύουμε την κουλτούρα ισότητας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Αύγουστο του 2021, υιοθετήσαμε μία ολοκληρωμένη Πολιτική Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης, ενώ για το επόμενο διάστημα, σχεδιάζουμε προγράμματα mentoring για την ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο εργασίας, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους εργαζόμενους», δήλωσε η κα Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ. «Επιθυμία μας είναι ο καθένας να αισθάνεται ο αυθεντικός «εαυτός» του, και να συμβάλει, με το δικό του τρόπο, στο κοινό μας όραμα για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους».  

Ο δείκτης GEI έχει ως στόχο την καταγραφή των επιδόσεων των εισηγμένων εταιρειών που έχουν δεσμευθεί στη διαφάνεια και στη δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τα φύλα. Οι αξιολογήσεις του 2022 Bloomberg Gender-Equality Index βασίζονται σε πέντε πυλώνες: στη συμμετοχή γυναικών σε ηγετικές θέσεις και στο σύστημα απορρόφησης ταλέντων, στην ισότητα αμοιβών χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, στην κουλτούρα ενσωμάτωσης, στις πολιτικές κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και στην ενδυνάμωση των γυναικών. Στον δείκτη GEI περιλαμβάνονται εταιρείες από 11 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

«Είναι τιμή μας να αναγνωρίζουμε τον ΟΤΕ και τις άλλες 417 εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη GEI το 2022 για τη δέσμευσή τους στη διαφάνεια και στη δημιουργία ενός νέου προτύπου δημοσιοποίησης στοιχείων σχετικά με την ισότητα των φύλων», ανέφερε ο Peter T. Grauer, Πρόεδρος του Bloomberg και Ιδρυτής του U.S. 30% Club. «Παρόλο που το όριο ένταξης στον Δείκτη έχει αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω, η λίστα των εταιριών-μελών συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό αποδεικνύει ότι όλο και  περισσότερες εταιρείες εργάζονται ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις και τις μετρήσεις τους σε ό,τι αφορά την ισότητα των φύλων, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για διαφορετικά ταλέντα». 
 
Ο ΟΤΕ, εκτός από τον Bloomberg Gender Equality Index (GEI) και έχοντας ενσωματώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα κριτήρια ESG στην επιχειρησιακή στρατηγική και τη λειτουργία του, συμμετέχει σε 6 ακόμη διεθνείς και εθνικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης: FTSE4Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Performers από την Moody’s ESG Solutions, ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research και στον CDP για θέματα κλιματικής αλλαγής.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OTE, Cosmote
ESG

Βαθμολογία «Α-» στον ΟΤΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η βαθμολογία αυτή είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας δέσμευσης, αλλά και της συνεπούς περιβαλλοντικής στρατηγικής του ομίλου ΟΤΕ για την κλιματική αλλαγή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντλεί 150 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ για επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

O ΟΤΕ προχωρά στην άντληση κεφαλαίων μέσω δανειακής σύμβασης με την EBRD και είναι η πρώτη που υλοποιείται στη χώρα στις ψηφιακές επενδύσεις, με την χρήση δανειακών κεφαλαίων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Ξεκινάει την 7η Ιουλίου η διανομή μερίσματος ύψους 0,54 ευρώ

Το ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί τελικώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,571033 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 10.227.299 ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία την 1η Ιουλίου 2022 .
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Τσαμάζ: Θα αυξηθεί μέχρι τέλος του 2022 η κάλυψη 5G σε όλη τη χώρα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ανέφερε πως έχει έρθει η ώρα για να κάνει η χώρα ένα ακόμη βήμα μπροστά και να βρεθεί ανάμεσα στις πιο προηγμένες της Ευρώπης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Προχωράει σε διανομή μερίσματος ύψους 0,558 ευρώ ανά μετοχή

Οι μέτοχοι του ΟΤΕ ενέκριναν επίσης την διαγραφή 5,6 εκατ. ίδιων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 15.896.908,06 ευρώ