ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank-Perifereia-thessalias
Φωτο: Alpha Bank

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την Υγεία» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνάντηση του CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό

Την ισχυρή δέσμευσή της στην έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επιβεβαιώνει η Alpha Bank, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο διαχρονικά ενισχύει Μονάδες Υγείας σε όλη την Ελλάδα με ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί η Διοίκηση της Τράπεζας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η ένταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών σε 6 δομές Υγείας στους Νομούς Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. H Τράπεζα άλλωστε την τελευταία διετία έχει στηρίξει τα δύο παραπάνω Νοσοκομεία καθώς και το Κέντρο Υγείας Λαρίσης, με δωρεές ιατρικών μηχανημάτων, οχημάτων, αναλωσίμων και εξοπλισμού απαραίτητου για την αντιμετώπιση της Covid-19.

«Στην Alpha Bank, παράλληλα με το κύριο μέλημά μας για τη στήριξη της προόδου επιχειρήσεων και νοικοκυριών, θέτουμε στο επίκεντρο και την συνεισφορά μας στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Με το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την Υγεία” υποστηρίζουμε, εδώ και 8 χρόνια, το έργο των τοπικών ιατρείων, μέσα από τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού. Το 2021 ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, έχοντας επισκεφθεί συνολικά 70 νησιά, και τώρα ξεκινάμε τον δεύτερο κύκλο, εξοπλίζοντας δομές υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρώτος σταθμός του Προγράμματος, η περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς τα τελευταία χρόνια διατηρούμε στενή συνεργασία με τα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, την Υγειονομική Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ‘Μαζί’ μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων, στο σημαντικότερο αγαθό, αυτό της υγείας», δήλωσε ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός δήλωσε: «Όλοι έχουμε δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πρωτοβουλία της Alpha Bank “Μαζί, με στόχο την Υγεία” στην Ηπειρωτική Ελλάδα ξεκινά από τη Θεσσαλία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατ. Eυρώ για την ενίσχυση του κρατικού συστήματος υγείας. Με συνεργασία και συνέργεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη, ενώνουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση. Ανοίγουμε δρόμους. Αξίζει αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές».

Η Alpha Bank, με το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», που υλοποιεί σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Άγονη Γραμμή Γόνιμη, καλύπτει από το 2014, επιτακτικές ανάγκες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, μέσα από τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού, υποστηρίζοντας το έργο των τοπικών ιατρείων της περιφέρειας, με στόχο να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Είναι ενδεικτικό ότι, από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα, περισσότεροι από 833.357 συνάνθρωποί μας, είχαν ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, στον τόπο διαμονής τους.

Το 2021, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Υγεία», κατά τον οποίο καλύφθηκαν οι ανάγκες συνολικά 70 νησιών, και με αφετηρία την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος, με στόχο τον εξοπλισμό και τη θωράκιση των μονάδων υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα, πάντα με γνώμονα τη στήριξη περιοχών και δομών, που λόγω γεωγραφικών ή άλλων περιορισμών, αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Πρωτοβουλίες Alpha Bank για τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα

Για πρώτη φορά, οργανισμός στην Ελλάδα σχεδιάζει προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης που ξεκινούν με έφηβες γυναίκες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον τραπεζικό κλάδο.
ESG

Συνάντηση του CEO της Alpha Bank Βασ. Ψάλτη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, τη συνέχιση των δράσεων της τράπεζας στους κοινωνικά κρίσιμους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, μέσω των προγραμμάτων «Μαζί, με Στόχο την Παιδεία» και «Μαζί, με στόχο την Υγεία».
ESG

Alpha Bank: Δωρεά 6 πυροσβεστικών σε Συλλόγους Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος οι δωρεές αυτές είναι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίες Μαζί, με στόχο το περιβάλλον" η οποία περιλαμβάνει μία δέσμη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Alpha Bank
ESG

Alpha Bank: Νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των διακρίσεων και της παρενόχλησης

Ο Όμιλος στην πρωτοπορία του σεβασμού των δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας. Υπεγράφη Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση της Τράπεζας και τον Σύλλογο Εργαζομένων.