ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
The Ellinikon
Πηγή: Lamda Development

Δενδροφύτευση και φυτώρια από την Lamda στο υπό ανάπλαση Ελληνικό

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ευρείας κλίμακας δενδροφύτευση στο Ελληνικό, στην πρώην έκταση του διεθνούς αεροδρομίου, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που γίνεται από την Lamda Development. Οι νέες φυτεύσεις, σύμφωνα με ενημέρωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ξεκίνησαν από το Experience Park, το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δόθηκε στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί, όπου υπήρχαν ήδη θάμνοι και δέντρα το πράσινο φυσικό περιβάλλον ενισχύθηκε περισσότερο με τη φύτευση 180 επιπλέον δέντρων, κυρίως ελιές και κυπαρίσσια και 50.000 επιπλέον θάμνων.

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή. Τα νέα αυτά δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, χαρουπιές, κουτσουμπιές και άλλα ελληνικής προέλευσης, ταιριάζουν με το περιβάλλον και τη βλάστηση της περιοχής. Είναι μεγάλου μεγέθους με ύψος που ξεπερνά τα 6 μέτρα. Το ύψος και ο όγκος τους όπως αναφέρεται από τους ειδικούς δημιουργεί μια πράσινη κατάφυτη ζώνη γύρω από το χώρο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο για ΑΜΕΑ ώστε να μην επιβαρύνεται η γειτονική κατοικημένη περιοχή. Όπως έχει ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση το 2023 του κτιρίου που θα φιλοξενηθούν 4 σωματεία ΑΜΕΑ το σύνολο της βλάστησης στον συγκεκριμένο χώρο θα ανέρχεται σε 12.000 φυτά και θάμνους καθώς και σε περισσότερα από 150 νέα δέντρα.

Την ίδια στιγμή η Lamda δημιουργεί φυτώρια στα οποία θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα που βρίσκονται μέσα στο χώρο του έργου όπου έχουν ήδη ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες. Τα δέντρα αυτά προκειμένου να προστατευθούν θα κρατηθούν στα φυτώρια και θα μεταφυτευθούν σε άλλους χώρους του έργου. Στο χώρο του Experience Park, συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων λειτουργεί και το Experience Centre, στο πλήρες ανακαινισμένο πρώην υπόστεγο της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι διατηρητέο, και αποτελεί το μεγαλύτερο στο είδος του διαδραστικό κέντρο επισκεπτών στο κόσμου όπου παρουσιάζεται με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών η συνολική ανάπλαση της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Ellinikon Park- Lamda-Development
ESG

Lamda Development: Μεταφύτευση πάνω από 2.000 δέντρων στο Ελληνικό

Σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τεχνικών έργων πρασίνου και με ελληνικά φυτώρια, η Lamda δημιουργεί προσωρινούς χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμφαση στη βιωσιμότητα και την τεχνολογία στα έργα του Ελληνικού

Ο σχεδιασμός των οικιστικών αναπλάσεων στο Ελληνικό, βασίζεται σε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, όπου η απανθρακοποίηση, η κυκλικότητα και η ευημερία των ανθρώπων αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Απορρόφηση της MC Property από τη Malls Management Services

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.