ΓΔ: 786.1 0.82% Τζίρος: 47.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
The Ellinikon
Πηγή: Lamda Development

Δενδροφύτευση και φυτώρια από την Lamda στο υπό ανάπλαση Ελληνικό

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ευρείας κλίμακας δενδροφύτευση στο Ελληνικό, στην πρώην έκταση του διεθνούς αεροδρομίου, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που γίνεται από την Lamda Development. Οι νέες φυτεύσεις, σύμφωνα με ενημέρωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ξεκίνησαν από το Experience Park, το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δόθηκε στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί, όπου υπήρχαν ήδη θάμνοι και δέντρα το πράσινο φυσικό περιβάλλον ενισχύθηκε περισσότερο με τη φύτευση 180 επιπλέον δέντρων, κυρίως ελιές και κυπαρίσσια και 50.000 επιπλέον θάμνων.

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή. Τα νέα αυτά δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, χαρουπιές, κουτσουμπιές και άλλα ελληνικής προέλευσης, ταιριάζουν με το περιβάλλον και τη βλάστηση της περιοχής. Είναι μεγάλου μεγέθους με ύψος που ξεπερνά τα 6 μέτρα. Το ύψος και ο όγκος τους όπως αναφέρεται από τους ειδικούς δημιουργεί μια πράσινη κατάφυτη ζώνη γύρω από το χώρο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο για ΑΜΕΑ ώστε να μην επιβαρύνεται η γειτονική κατοικημένη περιοχή. Όπως έχει ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση το 2023 του κτιρίου που θα φιλοξενηθούν 4 σωματεία ΑΜΕΑ το σύνολο της βλάστησης στον συγκεκριμένο χώρο θα ανέρχεται σε 12.000 φυτά και θάμνους καθώς και σε περισσότερα από 150 νέα δέντρα.

Την ίδια στιγμή η Lamda δημιουργεί φυτώρια στα οποία θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα που βρίσκονται μέσα στο χώρο του έργου όπου έχουν ήδη ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες. Τα δέντρα αυτά προκειμένου να προστατευθούν θα κρατηθούν στα φυτώρια και θα μεταφυτευθούν σε άλλους χώρους του έργου. Στο χώρο του Experience Park, συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων λειτουργεί και το Experience Centre, στο πλήρες ανακαινισμένο πρώην υπόστεγο της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι διατηρητέο, και αποτελεί το μεγαλύτερο στο είδος του διαδραστικό κέντρο επισκεπτών στο κόσμου όπου παρουσιάζεται με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών η συνολική ανάπλαση της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Μνημόνιο συνεργασίας με Prodea και CGS για σχολείο στο Ελληνικό

H συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγε η LAMDA για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Το CGS Ellinikon αναμένεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2026 τους πρώτους μαθητές και μαθήτριές του. 
Lamda-Develompment-TheEllinikonpark
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: The Ellinikon Park θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο

«Το πάρκο του Ελληνικού, είναι κάτι παραπάνω από ένα πράσινο, μεγάλο πάρκο. Είναι μια νέα πρόταση που εισάγει στην χώρα μας αλλά και διεθνώς έναν καινούργιο τρόπο ζωής», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση ύψους 70 εκατ. στο Ελληνικό

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές θα εξεταστεί η ανάπτυξη κτιρίου κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων στο παράκτιο μέτωπο που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο αξιοποίησης του Ελληνικού.
experience-center
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Experience Center στο Ελληνικό στοχεύει να αντιστρέψει το brain drain

Στόχος του Experience Center όπως αναφέρει η Lamda Development, είναι μέσα από τις πέντε θεματικές ζώνες με περισσότερα από 22 βιωματικά εκθέματα, να παρουσιάσει στο κοινό την ιστορία της περιοχής, όσο και το μέλλον όπως έχει ήδη ξεκινήσει.