ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει την ισότητα των φύλων με μια τοιχογραφία

Με αυτή την εικαστική  παρέμβαση,  σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης των Αθηνών, απέναντι από την «Αθηναϊκή Τριλογία», η Τράπεζα προωθεί την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων. 

Η Τράπεζα Πειραιώς, ως ενεργός κοινωνικός εταίρος εφαρμόζει μια πολυδιάστατη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Μιας κοινωνίας ανοιχτής, ποικιλόμορφης και δίκαιης, με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Στο πλαίσιο αυτό,  συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» της ελculture για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τον Στόχο#5 - Ισότητα των Φύλων. 

Ως ανάδοχος του Στόχου # 5 – Ισότητα των Φύλων, η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε μια τοιχογραφία (mural) μεγάλων διαστάσεων που φιλοτέχνησε ο, διεθνούς φήμης street artist, Atek στο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου 31 στην Αθήνα. 

Μια τοιχογραφία της σύγχρονης γυναίκας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, που ισορροπώντας σε πολλαπλούς ρόλους, προβάλλει την ταυτότητά της και διεκδικεί ισότιμη θέση στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αίτημα διαχρονικό, πάντα επίκαιρο για θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων. 

Με αυτή την εικαστική  παρέμβαση,  σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης των Αθηνών, απέναντι από την «Αθηναϊκή Τριλογία», η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί τον ανοιχτό διάλογο, την εξωστρέφεια και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xatzinikolaou George, Trapeza Peiraios
ESG

Τρ. Πειραιώς: Παρουσίαση των εκδόσεων «Το 1821 και οι πρωταγωνιστές του»

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ανέφερε ότι με τις δύο αυτές εκδόσεις η τράπεζα ολοκληρώνει το επετειακό της πρόγραμμα.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Δύο εκδόσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Δύο μοναδικές στο είδος τους εκδόσεις, αφιερωμένες σε πρόσωπα και γεγονότα της εποχής της Επανάστασης του 1821, αντλώντας το υλικό τους από, εν πολλοίς, ανεξερεύνητες πρωτογενείς πηγές και πολύτιμα αρχειακά τεκμήρια.