ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Giannis Stournaras, Trapeza tis Ellados, Bank of Greece, TtE
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας. Πηγή: ΤτΕ

Εγκαίνια της έκθεσης «Θαλασσογραφίες» από τον Γ. Στουρνάρα

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο Θαλασσογραφίες.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εγκαινίασε το Σάββατο 16 Ιουλίου την έκθεση με τίτλο «Θαλασσογραφίες. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης Σύρου.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Στουρνάρα:

«Σας καλωσορίζω στην έκθεση Θαλασσογραφίες, η οποία οργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Η σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα είναι αρχέγονη και διαχρονική, στη διαβίωσή του μέσω αυτής, στις διαδρομές του εμπορίου και των εξερευνήσεων, στα θαλάσσια ταξίδια. Η καταλυτική σημασία της θάλασσας χαράσσεται στην ιστορία, την παράδοση και των κουλτούρα των λαών που ζουν στις ακτές της. Εξίσου πληθωρικά καταγράφεται και στη νεοελληνική τέχνη μέσω της θαλασσογραφίας. Εξαιρετικά έργα τέχνης αυτού του ζωγραφικού είδους, από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, ανήκουν στη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος και τα πιο αντιπροσωπευτικά από αυτά παρουσιάζονται εδώ, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές εικόνες της θάλασσας που συγκίνησαν και συγκινούν δημιουργούς και θεατές όλων των εποχών.

Είναι ιδιαίτερη χαρά που οι Θαλασσογραφίες ταξιδεύουν στη Σύρο, τόπο με πλούσια ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και σύγχρονη δράση. Ακόμα, που φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων – τμήμα του ιστορικού αρχιτεκτονήματος όπου στις αρχές της πορείας του ελληνικού κράτους λειτούργησαν Αποθήκες Διαμετακομίσεως για την εμπορική δραστηριότητα στο σημαντικό λιμάνι, καθιστώντας το πηγή οικονομικής ανάπτυξης και πολιτιστικής κίνησης. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Λειβαδάρα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αλίκη Λεονταρίτη, για την ευκαιρία αυτής της συνέργειας στην οργάνωση της έκθεσης Θαλασσογραφίες. Στο νήμα συνέχειας της πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού, ευελπιστούμε να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες του μια αξιόλογη καλλιτεχνική εμπειρία, με αφορμή ένα από τα πιο γοητευτικά θέματα της ελληνικής τέχνης.»

Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νικόλαος Λειβαδάρας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: 
Θαλασσογραφίες. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος
Επιμέλεια: Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιστημονική υπεύθυνη και επιμελήτρια της Συλλογής έργων τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος

Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου 2022
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Σε σχολεία ταξίδεψαν οι Εκπαιδευτικές Μουσειοβαλίτσες της Alpha Bank

Κατά το σχολικό έτος 2021 - 2022, τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρακολούθησαν 4.936 μαθητές σε 50 σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Βρυξέλλες, Νεάπολη Ιταλίας, Πρετόρια Νοτίου Αφρικής και στα Ελληνοαλβανικά Σχολεία σε Χιμάρα και Κορυτσά.