ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Grant Thorton
Πηγή: Grant Thorton

Η Grant Thornton υπέγραψε τη χάρτα διαφορετικότητας

Στόχος της χάρτα διαφορετικότητας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η Grant Thornton στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ισότητα και την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, υπέγραψε τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Grant Thornton στην Ελλάδα, Βασίλη Καζά, της partner και επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, Κατερίνας Κουλούρη, του προέδρου του ΚΕΑΝ και ιδρυτή της χάρτας διαφορετικότητας, Σταύρου Μηλιώνη, και της υπεύθυνης επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, Κατερίνας Ψύχα.

Η χάρτα διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η χάρτα διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Ο Βασίλης Καζάς, διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, με αφορμή την υπογραφή της χάρτας διαφορετικότητας ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε τη χάρτα διαφορετικότητας, δείχνοντας στην πράξη τη βούληση μας για τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Η Grant Thornton θα συνεχίσει και στο μέλλον να υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση την ίδια εταιρική κουλτούρα, έχοντας ως κύρια και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της τον πλήρη σεβασμό προς όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την καθολική εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμών και διακρίσεων».

Ο Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Η Grant Thornton, μία επιχείρηση που έχει επενδύσει στην έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων, υπέγραψε τη χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να υποδεχόμαστε επιχειρήσεις που εστιάζουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pagkritia Trapeza
ESG

Η Παγκρήτια υιοθετεί τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών (WEPs) των ΗΕ

Διαχρονικά, ύψιστη προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η στήριξη των ανθρώπων της, καθώς και η ανάδειξη και ενδυνάμωση των στελεχών της. Σήμερα, οι γυναίκες αγγίζουν σχεδόν το 50% του συνόλου του δυναμικού της.