ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Τράπεζα της Ελλάδος λογότυπο
Αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, φτάνοντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Ειδική περιήγηση στην έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care»

Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης και της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 2022, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, συνεπικουρούμενο από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Ν. Κυκλάδων «Αρωγή», άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή στην περιοδική έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» που παρουσιάζεται εκεί. 

Στις μέρες μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μουσεία διεθνώς αναπροσδιορίζουν τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκδημοκρατισμό της γνώσης και την προάσπιση του δικαιώματος όλων στον πολιτισμό. Ιδίως όσον αφορά άτομα με αναπηρία,  θεμελιώδης στόχος τους είναι η διασφάλιση της συμμετοχής αυτών των ατόμων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και η αποτροπή κάθε είδους αποκλεισμού τους. 

Η έκθεση περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, την σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του. Εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας, αξιοποιεί την καίρια συνεισφορά εξειδικευμένων οικονομολόγων και εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδος, για να ενισχύσει την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού – και κυρίως της νέας γενιάς – στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Στουρνάρας: Οι διεθνείς εξελίξεις είναι «κλήση αφύπνισης» για την Ευρώπη

Ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως οι διεθνείς ανατροπές είναι ευκαιρία αφύπνισης για την Ευρώπη, σε συνάντηση με τον Β. Ντομπρόφσκις. Συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές προοπτικές και η σημασία της ενίσχυσης παραγωγικότητας και καινοτομίας.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Νέα συνεργασία με ΟΟΣΑ για την ατζέντα της περιόδου 2028-2034

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε συνεργασία με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ για το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας 2028-2034, επιδιώκοντας δίκαιη ανάπτυξη με βάση βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας - Ντομπρόβσκις: Στο επίκεντρο οικονομία, ευρώ και ανάπτυξη

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο Επίτροπος Οικονομίας, Παραγωγικότητας, Εφαρμογής και Απλούστευσης, Valdis Dombrovskis συναντήθηκαν στην Αθήνα, συζητώντας για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, την πορεία της Ευρωζώνης, το Ψηφιακό Ευρώ και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει στάση αναμονής για τα επιτόκια

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να κρατήσει στάση αναμονής για τα επιτόκια λόγω αβεβαιότητας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικονομία κινείται πιο κοντά στο βασικό σενάριο της Τράπεζας παρά στο δυσμενές.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Πρόοδος στη φοροδιαφυγή, 50 δισ. τα αδήλωτα εισοδήματα από 70 δισ.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας μιλά για μείωση φοροδιαφυγής, εκφράζει την αισιοδοξία του για τη Μέση Ανατολή και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε πληθωρισμό και ακρίβεια.