ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Ειδική περιήγηση στην έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care»

Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης και της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 2022, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, συνεπικουρούμενο από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Ν. Κυκλάδων «Αρωγή», άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή στην περιοδική έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» που παρουσιάζεται εκεί. 

Στις μέρες μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μουσεία διεθνώς αναπροσδιορίζουν τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκδημοκρατισμό της γνώσης και την προάσπιση του δικαιώματος όλων στον πολιτισμό. Ιδίως όσον αφορά άτομα με αναπηρία,  θεμελιώδης στόχος τους είναι η διασφάλιση της συμμετοχής αυτών των ατόμων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και η αποτροπή κάθε είδους αποκλεισμού τους. 

Η έκθεση περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, την σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του. Εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας, αξιοποιεί την καίρια συνεισφορά εξειδικευμένων οικονομολόγων και εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδος, για να ενισχύσει την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού – και κυρίως της νέας γενιάς – στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Stournaras, Trapeza tis Ellados, TtE
ESG

Γ. Στουρνάρας: Σημαντικότερη απειλή για τις κοινωνίες η κλιματική αλλαγή

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι επιτακτική η ανάγκη έγκαιρης δράσης, επισημαίνοντας πως οι κεντρικές τράπεζες έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
ESG

Παρουσιάστηκε η εκδοτική σειρά «Τεκμήρια από το Ιστορικό Αρχείο» της ΤτΕ

Η σειρά αποτελεί έκδοση του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και αναδεικνύει τον πλούτο του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας της Ελλάδος μέσα από αδημοσίευτα έγγραφα.