ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
The Ellinikon Park- Lamda-Development

Lamda Development: Μεταφύτευση πάνω από 2.000 δέντρων στο Ελληνικό

Σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τεχνικών έργων πρασίνου και με ελληνικά φυτώρια, η Lamda δημιουργεί προσωρινούς χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες μεταφυτεύσεις δέντρων, παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στο Ελληνικό, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Lamda Development.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τεχνικών έργων πρασίνου και με ελληνικά φυτώρια, η Lamda δημιουργεί προσωρινούς χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Τα δέντρα αυτά, τα οποία βρίσκονται μέσα στο χώρο του έργου όπου έχουν ήδη ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν οι εργασίες, θα μεταφυτευθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους της νέας πράσινης πόλης.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις μεταφυτεύσεις από το Experience Park, όπου το πράσινο φυσικό περιβάλλον ενισχύθηκε ακόμα παραπάνω με τη μεταφύτευση 80 δέντρων, τη φύτευση επιπλέον 100 νέων δέντρων, φτάνοντας στο σύνολο τα 900 δέντρα και περίπου 80.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Τα φυτά και η σύσταση του εδάφους επιλέχθηκαν με βάση το τοπικό κλίμα, τις συνθήκες της τοποθεσίας και την ικανότητά τους να συγκρατούν το νερό, δεδομένου ότι η διαχείριση και διατήρηση των ομβρίων υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για το αστικό περιβάλλον.

Συγχρόνως, δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ. Τα νέα αυτά δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, χαρουπιές, κουτσουπιές και άλλα ελληνικής προέλευσης, ταιριάζουν με το περιβάλλον και τη βλάστηση της περιοχής, είναι μεγάλου μεγέθους και έχουν ύψος που φτάνει τα 6 μέτρα. Το ύψος και ο όγκος τους δημιουργεί μια πράσινη ζώνη γύρω από τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο για ΑΜΕΑ ώστε να μην επιβαρύνεται η γειτονική κατοικημένη περιοχή.

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι επισκέπτες

Το Experience Park, αποτελεί ένα πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, δόθηκε στο κοινό τα Χριστούγεννα του 2021, με τους επισκέπτες να έχουν μέχρι σήμερα ξεπεράσει σε αριθμό το ένα εκατομμύριο. Το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού θα είναι το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Ellinikon
ESG

Δενδροφύτευση και φυτώρια από την Lamda στο υπό ανάπλαση Ελληνικό

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμφαση στη βιωσιμότητα και την τεχνολογία στα έργα του Ελληνικού

Ο σχεδιασμός των οικιστικών αναπλάσεων στο Ελληνικό, βασίζεται σε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, όπου η απανθρακοποίηση, η κυκλικότητα και η ευημερία των ανθρώπων αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Απορρόφηση της MC Property από τη Malls Management Services

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.