ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΙΤΑΝ: Η πρωτοβουλία SBTi επικυρώνει τους στόχους για μείωση εκπομπών αερίων

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι σε πορεία επίτευξης των επιστημονικά επικυρωμένων στόχων μείωσης των εκπομπών GHG έως το 2030 και της δέσμευσης του να προσφέρει σκυρόδεμα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

Από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) ως συμβατοί με τα επίπεδα μειώσεων που απαιτούνται για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5°C επικυρώθηκαν οι ανανεωμένοι στόχοι του για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) έως το 2030, ανακοίνωσε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τους νέους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους, ο ΤΙΤΑΝ επιδιώκει να μειώσει όχι μόνο τις άμεσες εκπομπές (Scope 1) και τις έμμεσες εκπομπές από την ηλεκτρική ενέργεια (Scope 2), αλλά και άλλες έμμεσες εκπομπές GHG από την εφοδιαστική αλυσίδα (Scope 3). 

Συγκεκριμένα, έως το 2030, ο Όμιλος TITAN δεσμεύεται:

  • να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου Scope 1 (μικτές), 2 και 3 (μικτές), καλύπτοντας τόσο το παραχθέν όσο και το αγορασμένο τσιμέντο και κλίνκερ,  κατά 25,1% ανά τόνο πωληθέντος τσιμεντοειδούς προϊόντος, σε σύγκριση με το έτος βάσης 2020*. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δεσμεύεται:
  • να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου Scope 1 (μικτές) κατά 22,8% ανά τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος (σε σύγκριση με το έτος βάσης 2020)
  • να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου Scope 2 κατά 58,1% ανά τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος (σε σύγκριση με το έτος βάσης 2020)
  • να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου Scope 3 από τη χρήση πωλημένων  ορυκτών καυσίμων έως 42% (σε σύγκριση με το έτος βάσης 2021)

Με περισσότερες από 90 πρωτοβουλίες για μείωση του CO2 σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται και ένα πρόγραμμα εισαγωγής νέων προϊόντων με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα που θα προσφέρουν στους πελάτες του βιώσιμες λύσεις στις κατασκευές, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι σε πορεία επίτευξης των επιστημονικά επικυρωμένων στόχων μείωσης των εκπομπών GHG έως το 2030 και της δέσμευσης του να προσφέρει σκυρόδεμα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

*Το όριο-στόχος περιλαμβάνει τις εκπομπές που σχετίζονται με τη γη και τις απορροφήσεις από τη βιοενέργεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΤΙΤΑΝ: Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2020

Η έκθεση περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας των εταιριών ΤΙΤΑΝ και ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ, της εταιρικής διακυβέρνησης και των επιδόσεων βιώσιμης ανάπτυξης σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Ν. Ευκαρπία

Η μονάδα της Θεσσαλονίκης δεν διαδραματίζει απλά καίριο ρόλο στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά έχει ευρύτερο αναπτυξιακό αντίκτυπο στα Βαλκάνια, αφού έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του ομίλου.
ESG

O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο AURORA

Ο Όμιλος συμμετέχει με την εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικής μονάδας δέσμευσης CO2 στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Αγριά Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16,6 εκ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέα εποχή για την Τιτάν: Ο Γαλλορουμάνος Μ. Cobuz στο τιμόνι του ομίλου

Ο Marcel Cobuz αναλαμβάνει πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου από τις 15 Οκτωβρίου διαδεχόμενος τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του ΔΣ στη θέση του κ. Τάκη Αράπογλου