ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος

Στρατηγική συνεργασία της Deloitte με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το κοινό πλάνο δράσης περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ενεργειών που θα περιλαμβάνει συνεργασία τμημάτων για case study projects καθώς και τη δημιουργία podcasts με τη συμμετοχή στελεχών της επιχείρησης, καθηγητών, αποφοίτων ή/και φοιτητών.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Deloitte συμφώνησαν σε ένα κοινό πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και την απορρόφηση φοιτητών από την αγορά εργασίας. Η συμφωνία αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας που υποστηρίζει έμπρακτα την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικότητας.

Το κοινό πλάνο δράσης περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ενεργειών, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Συνεργασία τμημάτων της Deloitte και του ΟΠΑ για case study projects όπου, βάσει πραγματικών δεδομένων, οι φοιτητές θα καλούνται να επιλύσουν υπαρκτές επιχειρηματικές προκλήσεις. Οι εργασίες θα παρουσιάζονται σε απολογιστικές εκδηλώσεις και οι διακριθέντες θα βραβεύονται. 
  • Αμοιβαίες επισκέψεις για ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, καθώς και εισηγήσεις στελεχών της Deloitteσε σεμινάρια προετοιμασίας προς τους φοιτητές και αποφοίτους για την ιδανικότερη μετάβαση τους στην αγορά εργασίας. 
  • Υποστήριξη της διοργάνωσης Εκδηλώσεων, Συνεδρίων και Ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ. 
  • Δημιουργία Webcasts ή Podcasts σε θέματα που θα καθορίζονται από κοινού, με τη συμμετοχή στελεχών της επιχείρησης, καθηγητών, αποφοίτων ή/και φοιτητών.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε σχετικά: «Το ΟΠΑ διαρκώς αναπτύσσει νέες συνεργασίες με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων επιστημόνων και την προετοιμασία τους για τις σύγχρονες και απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς εργασίας.Με ιδιαίτερη εστίαση στην υψηλή κατάρτιση των νέων και στη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, θεωρούμε ότι η σύμπραξη με τον νέο εταίρο μας θα δημιουργήσει νέες προοπτικές που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του έργου και του ρόλου του Πανεπιστημίου στην προαγωγή και αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σημείωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ιστορικά καταξιωθεί στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, των φοιτητών και της κοινωνίας ως κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο στους τομείς του και ιδιαιτέρως ενεργό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Γνωρίζοντας το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδό του είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι΄αυτή τη συνεργασία. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί ανταποκρίνονται πλήρως στο κοινό μας ζητούμενο, να προσφέρουμε αξία στη νέα γενιά, στην αγορά αλλά και την κοινωνία συνολικότερα.Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας,που αυτό το μνημόνιο συνεργασίας υποστηρίζει, αποτελεί τον ιδανικό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ακούστηκαν οι εμπειρίες και οι απόψεις γυναικών επιχειρηματιών και παρουσιάστηκαν οι νέες προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος « Ελλάδα 2.0» 
ESG

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές από PeopleCert

Για φοιτητές με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη, Ιμβρο και Τένεδο ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας στους τομείς της Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας, της Αγγλικής Γλώσσας και των Θετικών Επιστημών. Κατάθεση δικαιολογητικών έως 10 Μαρτίου
ESG

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σύμπραξη με ΕΜΠ σε μεταπτυχιακό για τη διαχείριση έργων υποδομών

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στη στοχευμένη ειδίκευση νέων μηχανικών στη διοίκηση και διαχείριση των έργων υποδομών και κατασκευών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, και να καλύψει όλες τις πτυχές του κλάδου.