ΓΔ: 1238.19 1.42% Τζίρος: 69.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha_bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Εθελοντές εργαζόμενοι δημιουργούν ακουστικά βιβλία

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Τράπεζας για ισότιμη πρόσβαση στον Πολιτισμό και τη Γνώση η τράπεζα κάλεσε τους υπαλλήλους της να «χαρίσουν» τις φωνές τους, προκειμένου να δημιουργηθούν ακουστικά βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Hμέρα Eθελοντισμού για τους εργαζόμενούς της διοργάνωσε η Alpha Bank, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, καλώντας τούς να «χαρίσουν» τις φωνές τους, προκειμένου να δημιουργηθούν ακουστικά βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Διαβάζω για τους Άλλους» και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Τράπεζας που θέτουν στο επίκεντρο τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την προώθηση της έννοιας της συμπερίληψης και την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank επί της οδού Σταδίου 40, 70 εργαζόμενες και εργαζόμενοι της τράπεζας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσω ειδικού σεμιναρίου στην απόδοση λογοτεχνικών κειμένων και στη συνέχεια να ηχογραφήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, με τους ανθρώπους της τράπεζας να διαθέτουν 2 ώρες από τον χρόνο τους και να δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν σε μία απλή δράση ευαισθησίας με μεγάλη αξία.

Στοχεύοντας στη βελτίωση της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία, η τράπεζα υιοθετεί σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και αναπτύσσει προγράμματα που συμβάλλουν στην άρση των ανισοτήτων, καλλιεργώντας συνθήκες αλλά και κουλτούρα κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Η Αlpha Bank, με το νέο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της που ανανεώθηκε το 2022, καλεί όλους τους Εργαζομένους να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις που οργανώνει για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, και να προσφέρουν τον χρόνο, τον ενθουσιασμό, και την ενέργειά τους, μετουσιώνοντας το ατομικό ενδιαφέρον σε ένα νέο συλλογικό όραμα. Παράλληλα, η τράπεζα στέκεται αρωγός στην επιθυμία των εργαζομένων της να προσφέρουν για το κοινό καλό, ενώ παράλληλα καλλιεργεί πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των πρωτοβουλιών Εταιρικής της Υπευθυνότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Βασ. Ψάλτης: Η Alpha Bank συνεχίζει στον δρόμο της πολιτιστικής προσφοράς

Ο CEO του ομίλου της Alpha Bank υπογράμμισε τις αξίες που εμφύσησε ο Γιάννης Κωστόπουλος για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορίας των νομισμάτων, αλλά και τη δέσμευση να συνεχιστεί το όραμα του «αείμνηστου ηγέτη της τράπεζας».
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη στο επίκεντρο των δράσεων

Σημαντικές πρωτοβουλίες από την τράπεζα για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και στο επιχειρείν. Ιδιαίτερη έμφαση από την τράπεζα σε προγράμματα ενδυνάμωσης των γυναικών.
Alpha Bank
ESG

Alpha Bank: Εκπαιδευτικές δράσεις οικονομικού εγγραμματισμού

Η τράπεζα συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος υλοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις οικονομικού εγγραμματισμού και κυκλικής οικονομίας. Σεμινάρια σε περισσότερους από 300 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Προτεραιότητα τα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού και ESG

Η Alpha Bank λάνσαρε πρόσφατα τη νέα στρατηγική της σχετικά με τη συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα, ενώ δίνει έμφαση και στις υπόλοιπες δράσεις του ESG προχωρώντας μεταξύ άλλων σε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση.