ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Για την ανακύκλωση με την υποστήριξη της ΔΕΗ ενημερώθηκαν 100.000 μαθητές

Μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, οι μαθητές έμαθαν για τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση σε σχολεία που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα προώθησης και επιβράβευσης της ανακύκλωσης THE GREEN CITY με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέφθηκαν περισσότερα από 650 σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και μίλησαν στους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, οι μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους. Μετά την ενημέρωση, οι μαθητές μπορούσαν να δώσουν τα ανακυκλώσιμά τους στο ειδικό όχημα ανακύκλωσης. Τα ανακυκλώσιμα ζυγίζονταν και οι πόντοι που
συλλέγονταν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονταν σε έναν λογαριασμό του σχολείου.

Στη συνέχεια μπορούσαν να εξαργυρωθούν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου. Στην ενημέρωση για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της ανακύκλωσης συνέβαλαν και στελέχη της ΔΕΗ. Στο τέλος του προγράμματος, που δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια από μαθητές και δάσκαλους, οι μαθητές έλαβαν παιχνίδια ανακύκλωσης και κασετίνες από ανακυκλωμένο υλικό. Η ΔΕΗ στήριξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία του THE GREEN CITY γιατί πιστεύει ότι η νέα γενιά αξίζει να μεγαλώσει σε έναν κόσμο βιώσιμο και πράσινο.

Η βιωσιμότητα και η εταιρική υπευθυνότητα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΔΕΗ. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να στηρίζει την εκπαιδευτική δράση και τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε στην Αττική. Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση όλων των πολιτών, με έμφαση στις μικρότερες ηλικίες, πιστεύοντας ότι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή σε ενέργειες για το περιβάλλον είναι βασικό συστατικό για την
Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Hungry Bins: Οι κάδοι από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και τη Eurobank

Οι συγκεκριμένοι κάδοι χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους αποτελούν μια 24ωρη λύση για τους πολίτες προκειμένου να βρίσκoυν σημεία που μπορούν να απορρίψουν τις ηλεκτρικές συσκευές ακόμη πιο εύκολα.
businessdaily-DEI-DEH
ESG

ΔΕΗ: Χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στην Ελλάδα

Από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ, με την Ελλάδα, την Σλοβενία, την Κροατία, την Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αίγυπτο να διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.