ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Φάμελλος: Στήριξη στους πωλητές και κάλεσμα για λύσεις πριν την απεργία

Ο Σ. Φάμελλος επισκέφθηκε λαϊκή στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και δήλωσε στήριξη σε παραγωγούς και επαγγελματίες, με στόχο προσιτές τιμές και πάταξη αισχροκέρδειας.

Τη στήριξή του στους επαγγελματίες και παραγωγούς των λαϊκών αγορών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη λαϊκή αγορά της Άνω Ηλιούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε, στόχος είναι η διασφάλιση ποιοτικών και προσιτών προϊόντων για τους καταναλωτές, η μείωση των μεσαζόντων και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην αγορά.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, Άγγελο Δερετζή, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πανελλαδική απεργία στις λαϊκές αγορές που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δερετζή, βασικά αιτήματα των επαγγελματιών αφορούν το τεκμαρτό εισόδημα και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. 

Επεσήμανε ότι ο ανταγωνισμός στις λαϊκές αγορές έχει περιοριστεί, ενώ οι πρόσφατες κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν καταναλωτές προς τα σούπερ μάρκετ και τις πολυεθνικές.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι πωλητές φορολογούνται για 300 ημέρες εργασίας, ενώ εργάζονται 200, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αποχώρηση περίπου του 35% των πωλητών πανελλαδικά. 

Τόνισε επίσης την ανάγκη διαλόγου με την κυβέρνηση για τη στήριξη των παραγωγών και των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική ανταπόκριση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «εξαπάτησε τις λαϊκές αγορές», καθώς, όπως ανέφερε, δεν επιτρέπει την είσοδο νέων παραγωγών και επαγγελματιών, με συνέπεια να ενισχύεται η κατεύθυνση προς τα σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε την αντίθεσή του στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης και υπενθύμισε ότι το κόμμα έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή. 

Αναφέρθηκε επίσης στο ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, το οποίο χαρακτήρισε ανεφάρμοστο και ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο εφαρμογής του.

Ο κ. Φάμελλος συνέδεσε τις κινητοποιήσεις των λαϊκών αγορών με τις διεκδικήσεις των αγροτών για την επιβίωσή τους. 

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα ζητήματα του τεκμαρτού εισοδήματος, του κόστους παραγωγής, της εισόδου νέων παραγωγών και του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλά στη Θεσσαλονίκη για την Ελλάδα του 2030

Εκδήλωση «Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα του 2030» θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, 19:00, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον Κ. Χατζηδάκη και Θ. Πελαγίδη, και συντονιστή τον Ν. Οικονόμου.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Υποκρισία της κυβέρνησης, αφαιρεί την ελπίδα από τους νέους

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατηγορεί την κυβέρνηση για «απόλυτη υποκρισία» σχετικά με τις δωρεάν μετακινήσεις νέων και τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη ατζέντα για τη νέα γενιά.
Θεσσαλονίκη αεροφωτογραφία πολυκατοικίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρά η ψηφιοποίηση κληροδοτημάτων και δημόσιων ακινήτων

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης προχωρά στην ψηφιοποίηση και αξιοποίηση των κοινωφελών περιουσιών, ενισχύοντας κοινωνικά βοηθήματα και υποτροφίες, με στόχο τη στήριξη πολιτών και την καλύτερη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Τσαβδαρίδης: Έργα στήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής Θεσσαλονίκης

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπογράμμισε τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ανάπτυξη της χώρας, συγχαίροντας το ΕΛΙΝΕΚΑ, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει τη Βόρεια Ελλάδα και προωθεί επενδύσεις σε βιομηχανία, μεταποίηση και καινοτομία.
Πλαστικές σακούλες σκουπιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστική σακούλα: Δεύτερο χειρότερο απόβλητο μετά τα χημικά στη Θεσσαλονίκη

Η πλαστική σακούλα των σούπερ μάρκετ θεωρείται από τα πιο δύσκολα απορρίμματα, αφού ανακτάται ελάχιστα και δεν ανακυκλώνεται λόγω χαμηλής ποιότητας. Ο ΦΟΔΣΑ καλεί σε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείρισή της μέσω διαγωνισμού.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση στα αναγκαία μέτρα για το ΑΠΘ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία έκπτωση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το Πανεπιστήμιο και εξέφρασε στήριξη στον Αντιπρύτανη Μιχαηλίδη.