ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υπουργείο Εξωτερικών

ΥΠΕΞ: Διάλογος και διπλωματία για σταθερότητα στην περιοχή

Το υπουργείο Εξωτερικών, χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας, της ελευθερίας ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και της περιφερειακής σταθερότητας.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διπλωματικής οδού για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων. 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο «Χ», «η Ελλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν και συγχαίρει όλες τις διπλωματικές προσπάθειες που συνέβαλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη».

Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι «ενθαρρύνουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας». 

Παράλληλα, επισημαίνει πως «η αποκατάσταση της άνευ όρων ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που αποσκοπούν στη διαρκή ειρήνη, την ασφάλεια και την περιφερειακή σταθερότητα, έχουν σήμερα πρωταρχική σημασία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Καμία απευθείας συνομιλία Ιράν-ΗΠΑ στη Ντόχα, δηλώνει αξιωματούχος

Το Κατάρ ανακοίνωσε πως δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση υψηλού επιπέδου ή απευθείας συνομιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Ντόχα τις επόμενες μέρες, παρά την παρουσία αμερικανών απεσταλμένων στην πόλη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έκκληση προς ΗΠΑ για αποφυγή παρερμηνειών του μνημονίου

Το ιρανικό ΥΠΕΞ επέκρινε τις ΗΠΑ για αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το MoU κατά του πολέμου, τονίζοντας ότι ενισχύουν τη δυσπιστία και θυμίζουν αθετημένες δεσμεύσεις, ενώ το Ιράν θα συνεχίσει να ενεργεί με προσοχή και εμπειρία.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος του Ιράν επισκέπτεται το Πακιστάν την Τρίτη

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέπτεται το Πακιστάν αύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, που χαρακτήρισε την επίσκεψη ως σημαντική για συζητήσεις μετά τη συμφωνία ειρήνης Ιράν-ΗΠΑ.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Επικεντρώθηκαν στην άρση κυρώσεων και τα παγωμένα κεφάλαια οι συνομιλίες

Στην Ελβετία, ΗΠΑ και Ιράν συζήτησαν για τον τερματισμό του πολέμου, την άρση κυρώσεων και την αποδέσμευση ιρανικών κεφαλαίων. Προσχέδιο για εξαίρεση του ιρανικού πετρελαίου από κυρώσεις οριστικοποιήθηκε και αναμένεται απόφαση.
Ελβετική σημαία βουνά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν τις συνομιλίες στο Μπούργκενστοκ

Η Ελβετία συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστο πλαίσιο για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Μπούργκενστοκ, με τη συμμετοχή διπλωματών διαφόρων χωρών. Το ΥΠΕΞ τονίζει πως, για λόγους εμπιστευτικότητας, δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εντός ημερών νέα συνάντηση Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων

Αναβλήθηκε η συνάντηση Ιρανών και Αμερικανών αξιωματούχων στην Ελβετία· προετοιμάζονται συνομιλίες τις επόμενες ημέρες καθώς ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ψηφιακά μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ.