ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΕΠΕ

Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Συγκράτηση των προσδοκιών ως προς την ανάκαμψη της οικονομίας

Το ΚΕΠΕ καταρτίζει δύο εξειδικευμένους δείκτες, με στόχο την παρακολούθηση της οικονομικής συγκυρίας, οι οποίοι έδειξαν μια τάση συγκράτησης των προσδοκιών ως προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Μείωση της αβεβαιότητας για την πορεία της ελληνικής αγοράς

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη παρατήρηση για τον Απρίλιο του 2021, ο Σύνθετος Δείκτης Προήγησης ΚΕΠΕ σημείωσε σημαντική άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο πλησιάζοντας πλέον τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2020.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Ποιες είναι οι βασικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις

Στην ανάλυσή του το ΚΕΠΕ υπογραμμίζει ότι δύο είναι τα βασικά σημεία που έχει ανάγκη να επιταχύνει η ελληνική οικονομία, οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.
Paragogikotita, Productivity
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Πώς θα ενισχυθεί η παραγωγικότητα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια

Σημαντικά οφέλη αποδοτικότητας μπορούν να προκύψουν για την Ελλάδα από τον ολοκληρωμένο χωρικό σχεδιασμό για τη διαχείριση της αστικοποίησης και των επενδύσεων υψηλής έντασης γης σε περιφερειακό επίπεδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Βαθιά ύφεση 10,4% το α' τρίμηνο, ανάκαμψη 3% το δεύτερο

Η προβλεπόμενη πορεία του ΑΕΠ κατά το α' εξάμηνο του 2021, και οι συνολικές οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μπορεί να εξελιχθούν σύμφωνα με ένα περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκό σενάριο από το εκτιμώμενο, σε εξάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.