ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.

Στις αρχές του 2024 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη της αναβάθμισης του οδικού άξονα Ευζώνων – Χαλάστρας σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, ώστε να δοθεί λύση στα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας των μετακινήσεων στην περιοχή.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη και στελέχη της διοίκησης του Υπερταμείου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Παπαστεργίου και Δέσποινας Χαραλαμπίδου και εκπροσώπων της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και τα τελευταία χρόνια δεκάδες πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Έρχεται δε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής του Πολυκάστρου, τις οποίες υποστηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είχα δεσμευτεί, συμμετέχοντας στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων, ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία, που συντελείται στο τμήμα που ενώνει τους Ευζώνους με τη Χαλάστρα, το οποίο μάλιστα αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας.

Η αρμοδιότητα του δρόμου δεν ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όμως κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι σε έναν βασικό οδικό άξονα, ο οποίος δεν διασφαλίζει συνθήκες ασφαλών μετακινήσεων και στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 50 πολίτες και τραυματίστηκαν 160 μόνο τα τελευταία χρόνια. Δεν επιτρέπεται να παίζουν οι διερχόμενοι τη ζωή τους ‘κορώνα – γράμματα’ σε μήκος 44 χιλιομέτρων», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πρόσθεσε, δε, ότι επισήμανε στη διοίκηση του Υπερταμείου «ότι η σχετική σύμβαση καθυστερεί επί δυόμισι χρόνια και πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αρχίσουν τα έργα».

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την προώθησης της σύμβασης με τον προτιμητέο ανάδοχο από το Υπερταμείο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, από τις 9 Νοεμβρίου . «Πλέον θεωρούμε ότι στις αρχές του νέου έτους, η σύμβαση θα είναι έτοιμη για να περάσει από τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις διαδικασίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπογραφεί και σε λίγους μήνες από σήμερα να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής ενός αυτοκινητοδρόμου με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με λωρίδες έκτακτης ανάγκης και με διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας. Αυτή είναι η διαβεβαίωση που λάβαμε», ανέφερε.

«Σε κάθε περίπτωση, μαζί με τους τοπικούς φορείς, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, θα παρακολουθούμε στενά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε χρειαστεί για να πετύχουμε το αυτονόητο: Να κάνουμε τον δρόμο Πολύκαστρο – Χαλάστρα έναν δρόμο ασφαλή, ταχείας κυκλοφορίας, όπως αρμόζει σε μια από τις πύλες εισόδου της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση, δείχνοντας πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας προς τον κοινό σκοπό μας, να έχουν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες του τόπου μας σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.