ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΟΑΣΘ: Από τις 3 Ιανουαρίου πιάνουν το τιμόνι οι 150 νέοι οδηγοί

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, πρόσθεσε ότι με τις 150 προσλήψεις ο οργανισμός θα συνεισφέρει στη μείωση της συγκοινωνιακής πίεσης που δημιουργείται, λόγω και του αναγκαίου έργου του flyover.

Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να βρίσκονται στο τιμόνι των λεωφορείων του ΟΑΣΘ οι 150 οδηγοί, που ο Οργανισμός θα προσλάβει με οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου - μεταξύ άλλων - να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, που δημιουργούν οι κατασκευαστικές εργασίες της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (flyover) στην εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Οι 150 οδηγοί θα αξιοποιηθούν σε όλες τις γραμμές, όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Κώστας Ταγγίρης, με αφορμή την έναρξη - σήμερα, Δευτέρα - της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για την πρόσληψη 150 ατόμων, ειδικότητας ΔΕ οδηγών, που θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.

«Οι ανάγκες για οδηγούς υπήρχαν ούτως ή άλλως. Οι τελευταίες προσλήψεις στον ΟΑΣΘ έγιναν πριν από 11 χρόνια και ενώ απαιτούνται 1240 οδηγοί, για να υλοποιηθεί το συγκοινωνιακό έργο που έχει ανατεθεί στον ΟΑΣΘ, σήμερα έχουν μείνει 830» διευκρίνισε ο κ. Ταγγίρης και πρόσθεσε ότι με τις 150 προσλήψεις ο ΟΑΣΘ θα συνεισφέρει στη μείωση της συγκοινωνιακής πίεσης που δημιουργείται, λόγω και του αναγκαίου έργου του flyover.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Έρευνες προωθεί ο ΟΑΣΘ για το δίκτυο των στάσεων και τον χρόνο αναμονής του επιβατικού κοινού ενώ προγραμματίζει την αύξηση του αριθμού των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μέσα στον Ιανουάριο.