ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Απάτη 200.000 ευρώ με τη μέθοδο «Bonus Abuse» σε online στοιχηματική

Επικεφαλής της οργάνωσης όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ ήταν μάνα και γιος (συνελήφθησαν) ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 7 άτομα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Περισσότερους από 500 τραπεζικούς λογαριασμούς και εκατοντάδες συνδεδεμένες και προπληρωμένες κάρτες χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατώντας διαδικτυακά στοιχηματική εταιρεία πετυχαίνοντας να αποσπάσπουν περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Επικεφαλής της οργάνωσης όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ ήταν μάνα και γιος (συνελήφθησαν) ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 7 άτομα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε, από το 2020, διέπρατταν απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, με την μέθοδο «bonus abuse» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες και έγγραφα, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, εξέδιδαν κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς και προέβαιναν στην εγγραφή τους ως «παίκτες στοιχήματος» στην εν λόγω στοιχηματική εταιρεία. Κατόπιν, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν δημιουργήσει 529 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ είχαν εκδώσει-συνδέσει 596 κάρτες με λογαριασμούς και καταρτίσει 619 προπληρωμένες κάρτες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και τραπεζικών καρτών, 14 σφραγίδες φερόμενων αστυνομικών υπαλλήλων, εξοπλισμός πλαστογράφησης ταυτοτήτων, 11.010- ευρώ και τρία κινητά τηλεφωνα.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μαγνητική πύλη τέθηκε σε λειτουργία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του μεγάρου (δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ των δικηγόρων), απ' όπου εισέρχονται κατά κανόνα οι δικηγόροι.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω Πρωτομαγιάς

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παρακάτω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων - συγκεντρώσεων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.