ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
estiasi-kafe-bar
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.

Ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη, οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επιχειρήσεις εστίασης όσον αφορά την καταπάτηση του δημόσιου χώρου και την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε προ ημερών τους επιχειρηματίες για την πρόθεσή της να βάλει «τάξη», δίνοντας τους προθεσμία δύο εβδομάδων ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ Covid περιόδου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης. Ο δήμαρχος προσθέτει πως «τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν για όσους συστηματικά παρανομούν, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και στην εικόνα της πόλης. Επιμένω στη θέση που είχα διατυπώσει, πως η εφαρμογή του Νόμου αφορά τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις».

Ο ίδιος υπογραμμίζει: «είναι υποχρέωση μας, εικόνες με κατειλημμένα πεζοδρόμια ασφυκτικά γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και άλλες πρόχειρες κατασκευές να περάσουν σύντομα στο παρελθόν. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα τραπεζοκαθίσματα στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής

«Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» προσέθεσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
astynomia-elegxoi-koronoios-parabaseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι έλεγχοι και πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων κάτα του κορονοϊού

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.274 για χρήση μάσκας και περιορισμού μετακίνησης. Στις 196.078 οι παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τις επιχειρήσεις.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη για παράβαση των κανόνων λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο γαστρονομικός τουρισμός για τη Θεσσαλονίκη

Κόμβο γαστρονομικού τουρισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά ακόμη και της ανατολικής Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη, σημείωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.