ΓΔ: 1412.86 -0.03% Τζίρος: 44.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Άγιον Όρος: Ανακοίνωση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η θεσμοθέτηση γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της οικογένειας και έχει απορριφθεί από την σύνολη εκκλησιαστική παράδοση και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής» τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους για το νομοσχέδιο με τίτλο : «ισότητα στον πολιτικό γάμο» που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, χθες στις Καρυές.

Στην έκτακτη διπλή ιερά σύναξη πήραν μέρος οι σαράντα ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους και τοποθετήθηκαν για το θέμα, εκδηλώνοντας τη «συμπαράσταση» τους «στην αγωνία και τον αγώνα της Εκκλησίας για την προστασία του πυρήνα της ανθρώπινης ζωής».

«Ο καθένας μας προέρχεται από μια μητέρα και ένα πατέρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι το σχέδιο νόμου «ενώ θέλει να διασφαλίσει την αρχή της ισότητος μέσω της σύναψης γάμου σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και ακόμη την προστασία από διακρίσεις , καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης υπάρξεως και θανατώνει την δυνατότητα της ζωής και της φυσιολογικής αναπτύξεως του παιδιού».

«Διαλύεται όχι η ανθρώπινη οικογένεια, αλλά ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη» αναφέρεται μεταξύ άλλων και αφού υπογραμμίζεται ότι «είναι μεγάλο το έγκλημα».

«Αυτός ο γάμος που προωθείται σήμερα, οδηγεί στο αδιέξοδο. Ετοιμάζονται πλάσματα τραυματισμένα, ανάπηρα. Σεβαστείτε την φύση του ανθρώπου. Αυτό που γεννήθηκε από τη μήτρα της μητέρας του, ανεξάρτητα φυλής, γλώσσας και πίστεως, έχει ανάγκη να το θηλάσει η μητέρα του», επισημαίνεται.

Η Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους ενθαρρύνει τις φωνές που προτρέπουν σε ψήφο κατά «συνείδηση» και σημειώνει ότι η «βιασύνη» και η «επιμονή» για την ψήφιση του νομοσχεδίου «φανερώνει αδυναμία και είναι εις βάρος των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν».

«Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση «επιχειρούμενη ύβρις» και «άρνηση της υπάρξεως του ανθρώπου» και συνεχίζει : «Δεν θίγεται μόνο το ευαγγέλιο και η ελληνική κοινωνία. Αποδομείται το σύμπαν».

«Σε Αυτόν θα προσκρούσουν όλοι αυτοί που θέλουν να αλλοιώσουν τη ζωή» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και επισημαίνεται: «Ίσως να μην αντιλαμβάνονται ότι όλη αυτή η βιασύνη και η επιμονή για την ψήφιση του νομοσχεδίου φανερώνει αδυναμία και είναι εις βάρος των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν. Μόνο από σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους εκφράζουμε και τονίζουμε από σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους εκφράζουμε και τονίζουμε με τρόπο εμφατικό τρόπο τις αρχές της ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την προσεχή Τετάρτη η ακρόαση φορέων στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο

Οι φορείς που καλούνται μεταξύ άλλων είναι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ΝELFA, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών,
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα το Φώς έρχεται στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean. Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση χρόνου διαβούλευσης για το νομοσχέδιο των ΑΕΙ ζητούν οι Πρυτάνεις

Κάνουν λόγο για «ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο» που έχει τεθεί, και εκφράζουν την ανησυχία τους «πως κάθε ακαμψία και έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στην πρόοδο των πανεπιστημίων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτόν τον πόλεμο

Η Εκκλησία της Ελλάδος δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των υπολοίπων μελών της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει τόσο ανθρώπινο πόνο.