ΓΔ: 1455.53 0.04% Τζίρος: 7.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
texnologia, ypologistes, computer, data
Φώτο: Shutterstock

Αυτεπάγγελτη έρευνα για την διακοπή λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ

Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητείται το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων καθώς και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της διακοπής λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα καθώς και υπαίτιοι για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητείται το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων καθώς και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Έτσι θα αναζητηθούν στοιχεία για ζημιά που ενδέχεται να προκλήθηκε, αλλά και την έκταση της, στην λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Ιδρύματος και παράλληλα θα εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση σε αυτά.

Η έρευνα θα διενεργηθεί, υπό εισαγγελική εποπτεία, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η εντολή του Εισαγγελέα είναι, μεταξύ άλλων, να ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών και να αποσταλεί στην Εισαγγελία αντίγραφο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ανακοινώθηκε πως διενεργείται για το περιστατικό.

Η διενέργεια της έρευνας δρομολογήθηκε από όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές σε πρώτο στάδιο ανέμεναν έγγραφη αναφορά για το θέμα, ωστόσο στην συνέχεια αποφάσισαν να κινηθούν αυτεπάγγελτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα «κουμπί» στο κινητό μπορεί να σώσει μια γυναίκα που κινδυνεύει

Η εφαρμογή panic button («Κομβίον Πανικού») δίνει την δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας του προσώπου που την χρησιμοποιεί.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 42χρονος κατηγορούμενος ότι εξανάγκαζε την σύντροφό του να εκδίδεται

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Η διαδρομή της φλόγας σήμερα φωτίζει με τον πιο εμβληματικό τρόπο το πρώτο και το μεγαλύτερο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο» είπε Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α..