ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στο Αυτόφωρο οι 9 συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ (9/3) στην πλατεία Αριστοτέλους. Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά). Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Οι εννέα κατηγορούμενοι, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίαιη επίθεση κατά τρανσέξουαλ ατόμων χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Η Αστυνομία ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν τα δύο τρανσεξουαλ άτομα, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους προχώρησε σε 21 συλλήψεις. Το γεγονός καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποθέσεις κλοπών στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 283.000 ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θέρμης και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.